Varför du återupprepar samma misstag och hur du bryter cirkeln

Varför vi återupprepar samma misstag och hur du bryter cirkeln

“Flera studier visar hur hjärnan misslyckas med att lära sig från misstag men även dömer oss till att återuppleva dem.”

Sista gången vi älskade blev vårt sista “hejdå”. ett hejdå till vår relation, sammanhållning, vår kärlek, gemenskap, vår passion, våra planer, våra ofödda barn, våra resor, vår kommande förlovning och bröllop, vårt hus och våra familjer som skulle vara tillsammans för evigt. Det var ett hejdå till vårt osynliga band som aldrig skulle brytas och ett hejdå till vår framtid och hur vi skulle bli gamla tillsammans.

Det var ett hejdå till allt, ett hejdå som ekade djupt och skapade en stor tomhet som man kunde drunkna och förlora sig själv i. En tomhet som skapades av oss båda.

Hon tog min ena hand i sin och jag lade min andra hand på hennes kind. Vi tittade in i varandras ögon och insöp varandras smärta, smärtan av att inse att vi inte var varandras rätta. När vi kysstes fylldes jag med liv, ett liv som försvann lika fort som ett kliv. Ingen av oss blundande utan vi ville se och komma ihåg allt, inte bara i stunden utan för evigt.

Det var sista gången vi älskade

Jag uppfattade stunden som gjord av sand, en sand som rann ut ur ett timglas och försvann. I stunden var det som bådas hjärtan brann och tårarna rann. Vi var som två skepp som aldrig skulle kunna ligga i samma hamn trots att vi älskade varandra.

Efter att du gått låg jag ensam i min säng. Jag kände doften av dig fylla mig som blommor på en äng, en doft som jag inte var redo att förlora. Jag tvättade inte lakanen på en väldigt lång tid då det var ett allt för stort steg. Allt är bara ett minne nu och det känns som ett helt annat liv.

***

Varför fortsätter du att göra om samma misstag? 

Att fela är mänskligt men varför fortsätter så många människor att göra om samma misstag om och om igen? Studier har visat att våra hjärnor inte lär sig av våra misstag som vi trott.

Att tänka på våra misstag kan ha en omvänd effekt och dömer oss till att återuppleva dem.

De neurologiska vägarna i din hjärna gör så att återupprepar samma misstag

När du gör något skapas neurologiska vägar i din hjärna, det gäller även för våra tankar. Dessa vägar skapas om du gör något rätt men även om du gör något fel.

Att du gör om samma misstag igen beror på att du “halkar” tillbaka på samma neurologiska väg som du byggt upp förut. 

***

Hej, ursäkta att jag stör!

Jag vet att du läste och vill fortsätta. Men det verkar som om att du snubblat över en artiklar som endast är tillgänlig för medlemmar.

Och jag hatar att säga det, men dessa artiklar är inte gratis.

(Är du redan medlem?) logga in här  

Som du vet så skriver jag och delar med mig. Och två tredjedelar av informationen på hemsidan är tillgängligt helt gratis, men det mest transformativa är endast tillgängligt för medlemmar och de som väljer att stötta mig.

Men jag tror inte på donation eller att en skribent ska tigga pengar. Om du väljer att stötta mig och mitt skrivande ska du få något.

Detta ”något” är makalös bra och transformerande information som jag har satt ihop för de som väljer att stötta mig. Sanningen är att du får tillgång till absurt mycket mer än vad du betalar för.

Läs mer om medlemskapet

Kommentera