Min dröm blev krossad i tusen bitar, och?

Min dröm blev krossad framför mina ögon och jag kommer ihåg det som igår eftersom det var mitt livs lyckligaste ögonblick. Känslan av ”I made it” fyllde min kropp under tiden jag inväntade flyget på Arlanda. 

I den givna stunden var jag så glad och exalterad att jag var tvungen att ringa en vän och berätta.  Drömmen varade i 48 timmar sedan krossades den framför mina ögon.

När det hände kändes det som om mitt hjärta vittrade sönder samtidigt som ett gift spred sig genom kroppen likt en skogsbrand. Allt levande dog och jag ville inte ens försöka släcka den.

Jag mådde skit och det gjorde så ont inom mig att det enda jag kunde göra var att gråta. Min flickvän var förlorad och drömmen om att jag skulle surfa varje dag och bo bredvid en strand spolades ut med tidvattnet. Jag var totalt förlorad och en kula i huvudet hade varit en befrielse.

Det här inlägget handlar inte om att jag vill måla ut mig till ett offer och söker sympati, tvärtom. Om du har drömmar och agerar på dem har du troligtvis också fått dem krossade i tusen bitar. Grattis, välkommen i ”viharfåttvåradrömmarkrossadeklubben”!

Om du har drömmar och jagar dem kommer detta ske

Jag vill och förespråkar att du ska drömma stort och jaga dem samtidigt som jag inte vill undanhålla sanningen för dig. På väg mot din dröm är chansen stor att den kommer bli sönderslagen i tusen bitar framför dina ögon och du kommer må skit.

Om du inte tror att du klarar av det och/eller väljer att sluta är sannolikheten att förakt, bitterhet och frågan: ”tänk om” kommer gå hand i hand med dig resten av livet.

Och vem fan vill det? Inte jag och i min värld finns bara en sak att göra och det är att fortsätta att försöka. När du siktar på Jupiter kanske du landar på månen.

Det är så klyschigt sagt att jag får avsmak i munnen samtidigt som det finns sanning i det.

För om du är naiv nog att ”bygga en raket” av den kunskap och erfarenhet du har idag för att åka till Jupiter men kraschar på månen, har du fortfarande kommit väldigt mycket längre än vad du trodde var möjligt från början. Så sikta högt!

 

Dröm blev krossad,
Min dröm blev krossad

Känslan varar inte för evigt!

När min dröm blev krossad kändes det som om att det var slutet. I stunden hade jag inget att leva för längre, och jag ifrågasatte min existens mycket.

Det mentala tillståndet av offer och självömkan jag levde i under en period saboterade mycket tid och energi som jag kunde använt och agerat på nästa dröm.

Det gjorde ont och det kändes som om det aldrig skulle bli bättre. Men lita på mig, det kommer att lösa sig, du kommer en dag att må bättre.

Om det är första gången det händer kanske det tar ett par dagar, veckor, månader eller till och med något år. Om du har attityden att allt händer för en anledning blir det enklare att komma tillbaka.

Jag säger absolut inte att det är enkelt att anamma attityden eftersom jag själv är galet otålig och vill få allt NU! Men om du blir påmind om att allt händer av en anledning gör det processen lite enklare. Drömmen jag fick efter blev coolare, större och mer ”badass” än den första.

***

Din dröm blev krossad och du fick inte det du ville, och!?

Ibland känns det som att alla andra vinner och jag är en förlorare när jag scrollar igenom Instagram, andras blogginlägg, Facebook eller Snapchat.

Faktum är att ingen vinner hela tiden och att de flesta som försöker göra något annorlunda förlorar oftast. Förlust eller vinst är det alltid du som väljer betydelsen utav de saker som händer, ingen annan.

Du har full kontroll utav vad du intalar dig själv om vad situationen/händelsen betyder.

Låt oss titta på två olika betydelser:

1. Du går in i offret och självömkan och tänker att det är slutet, livet är orättvist, det finns inte något kvar att leva för och du kan lika gärna sluta kämpa.

2. Allt händer för en anledning, det är jobbigt, nu okej, men jag kommer bli stärkt utav processen och nästa dröm kommer bli coolare, större och mer ”badass” än den här!

Vilken betydelse tror du har mest potential att faktiskt dra dig upp ur skiten, agera och skapa ett jävligt coolt liv fast du precis fått din dröm sönderslagen i tusentals bitar?

***

Hur går du vidare från en krossade dröm?

Inse att få drömmen krossad och/eller misslyckas på vägen är oundvikligt, det är något som kommer att ske. Om du har fått dina drömmar krossade i tusen bitar kan det vara smart att ta tid och reparera dig.

Det betyder inte att du ska börja leva ur offret och självömkan, tvärtom så ska du gå vidare. Ställ dig upp, borsta av dig och börja agera igen!

Att gå vidare är en superkraft vi människor har. Det krävs mod, disciplin och stark karaktär.

Om du inte går vidare och lever kvar i mörkret är chansen stor att du förstör karriär, relationer och liv för evigt. Istället för att fokusera på dig själv, ditt lidande och förlora dig själv i dina känslor, fokusera på en ny idé eller på andra människor.

Du kan även titta på drömmen som blev sönderslagen i tusen bitar och sedan fråga dig:

* Vad kan jag lära mig ifrån det?
* Vad är nästa ide?
* Vad är nästa steg?

Men jag orkar inte resa mig! Om du inte orkar resa dig för dig själv, gör det för andra.

En annan positiv aspekt utav att resa dig är att människor i din närhet kan bli inspirerade utav dig.

Du kan föregå som ett exempel utav en ledare.

Om du väljer att jaga dina drömmar kommer de garanterat bli krossade och min fråga är OCH? Vad ska du göra åt det?

Lämna en kommentar

Rulla till toppen