Ett enkelt system som kommer att hålla dig motiverad

Ett enkelt system som kommer att hålla dig motiverad

“INGA FLER JÄVLA NOLLOR” handlar om att göra en sak. Gör en sak idag som gör dagen till en etta istället för en nolla.

Vissa dagar är jag patetisk…

Under de dagar jag är patetisk finns det knappast någon struktur, produktivitet, vilja eller självkontroll. Fast att jag har saker att göra känns det som att jag inte får något gjort. 

Jag slösar med tiden som om jag skulle leva för evigt vilket egentligen är den enda tydliga röda tråden. Mina impulser får mig att scrolla iväg livet på social medier.

Sedan hittar jag på ursäkter och anledningar till att jag inte borde, ska eller ens har en möjlighet. Vid vissa tillfällen hamnar jag till och med i en spiral av självömkan.

Under dessa stunder tänker jag ofta tillbaka… Att jag inte gjorde x,y,z.., att jag borde gjort u,v,i istället, att jag borde ha varit bättre igår eller under förra veckan, att jag … 

Det här gör mig inte till en gladare, hälsosammare, produktivare eller ens en bättre människa, tvärtom, det leder enbart till mer elände, misär, tragedi och självömkan.

Känner du igen dig?
Du vet att du borde men gör inget.Du vet att du ska men skiter i det.
Du vet att det skulle vara bra men agerar inte ändå.

***

Attityden “INGA FLER JÄVLA NOLLOR” kan vara din lösning

En “NOLLA” är en dag när du inte gör ett skit, en dag som du bara låter passera eller ännu värre, en dag som du flyr dig själv, dina drömmar, mål och det du vet skulle göra ditt liv bättre.

Det är en dag du är mindre än vad du borde kunna vara. En nolla är en dag alla kan relatera till, en dag alla har haft och en dag alla har ibland. 

***

INGA FLER JÄVLA NOLLOR” handlar om att göra en sak

“INGA FLER JÄVLA NOLLOR” betyder inte att du ska pusha dig själv så att du gråter eller får magkatarr. Det betyder att du ska byta ut dina nollorna mot ettor. Gör en sak idag som gör dagen till en etta istället för en nolla. För ett är bättre än noll!

En etta kan vara att:

Skriva en mening
Gör en sit-up
En armhävning
En knäböj
Läs ett kapitel i en bok
Gå ut och gå i 10 minuter

***

Varför du ska fokusera på “INGA FLER NOLLOR”

Att bli en produktivare, gladare och en hälsosammare människa är inget som bara händer som att vinna en lottovinst utan det är något du måste agera på.

Om du är “nere” och känner att livet suger är det naturligt att ditt beteende håller dig som fånge. Det får dig att fortsätta i en spiral av självömkan och självförstörelse.  

Detta händer när du kontinuerligt undviker “nollorna” eller/och gör nollorna till ettor. Glöm inte det!

Gör dig själv och alla i din omgivning en tjänst genom att göra en liten sak idag som tar dig närmare din dröm, ditt mål eller gör så att ditt liv blir bättre. 

***

Gör vad som krävs för att påminna dig själv

Klistra upp en lapp med “INGA FLER JÄVLA NOLLOR!” på spegeln i badrummet, kaffebryggaren, kylskåpet, ytterdörren, backspegeln i bilen, på jobbet eller lägg en lapp i matlådan. Ha lappen som bakgrundsbild i mobilen, datorn, din platta eller sätt en lapp i pannan.

***

Jag provade och misslyckades! 

Men Tomas! Jag gjorde nollorna till ettor och undvek nollor i tre, sju, tio, femton eller till och med trettio dagar men sedan misslyckades jag! Nu är allt förstört!


Skämtar du? Allt förstörs inte för att du trampar snett en dag. Skärp dig! Res dig upp, borsta av dig och håll huvudet högt mästare. Att vara missnöjd eller besviken på dig själv leder ingenstans förutom till flera nollor. 

Förlåt dig själv för gårdagen

Säg det högt “Förlåt för att jag tabbade mig igår och fick en jävla nolla”. Skriv ner det på en lapp “Jag förlåter dig” sedan påminn dig själv “INGA FLER NOLLOR MÄSTARE!” och fortsätt med den attityden.

***

Idag måste du lova dig själv, “INGA FLER NOLLOR”

Idag är dagen du måste du lova dig själv, inga fler jävlar NOLLOR!

Inte en enda dag till som blir en “NOLLA”.

Inte en enda dag till som du ska fly ifrån.

Inte en enda dag till som du ska vara mindre än vad du kan vara.

Inte en enda dag till som du ska tycka synd om dig själv.

Inte en “NOLLA” till!

Sätt detta i system, byt ut NOLLORNA mot ETTOR!

“Du blir gladare, hälsosammare, produktivare när du kontinuerligt undviker “nollorna” eller/och gör nollorna till ettor. Glöm inte det!”
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *