Den viktigaste frågan i ditt liv

Det perfekta livet

Alla vill ha ett perfekt förhållande, bästa sexet, ett arbete som de tjänar oändligt med pengar på, friheten att göra vad de vill när de känner. Underbara vänner och bra kontakt med familjen. En bra kropp, lyckorus som sprudlar genom kroppen varje sekund, känna mening med livet, känna sig älskad, känna tacksamhet, vara problemfri och listan fortsätter. Media säljer det här till höger och vänster.

Problemet är bilden vi köper av ett perfekt liv

Du sprängs upp ur sängen på morgonen innan klockan hinner ringa utav all din passion. Det är likt en rymdraket som avfyras mot stratosfären. Innan du landat från luftturen har du hunnit tränat, klätt på dig och gjort alla dina nödvändiga morgonrutiner (som du normalt sätt aldrig gör eftersom du är nöjd, bekväm, jävligt slö och vill egentligen inte förändra någonting i ditt liv). Men allt pekar på att du måste förändra något, eftersom …Innan du hinner inse hur jävla produktiv du varit sitter du vid köksbordet. Solens strålar letar sig in i de gigantiska panoramafönstren, som du kan se stranden och havet igenom.

Känslan av trötthet är inte närvarande fast du endast sovit några få timmar. Natten var något du aldrig varit med om, du och din själsfrände hade det bästa sexet du någonsin haft i hela ditt liv.

Vem fan skulle inte vara glad! Du ser dina barns vita leenden, din partners välformade kropp och det perfekta köket.

Du har ditt drömhus, fru, barn, vänner, jobb och kropp. Du har all rätt i världen att sitta där med världens leende.

Leendet är inget fejkat eller framtvingat utan det är definitionen på din lycka. Du känner tacksamhet, kärlek, meningsfullhet, stolthet över allt du har lyckats med.

Du lever exakt som du vill och har allt du vill ha. Du har uppnått allt utan att lagt ned någon tid på att göra det. Du har inte misslyckats, haft ångest, varit osäkerhet, obekväm eller full av tvivel. Allt hände över en natt och du är defentitonen på ”overnight sucess”.[/text_output][text_output]Du har en kopp kaffe i handen och iakttar när din perfekta familj äter frukost. Dina två barn, en kille och en tjej sitter ned lugnt, kladdar inget, för inget onödigt liv utan enbart berättar för dig hur bra förälder du är och hur mycket de älskar dig.

Du behöver aldrig tjata eller säga åt dem att göra något, eftersom de förstår allt själva och hur de ska bete sig.

Barnen bråkar aldrig med varandra, har högsta betyg i alla ämnen och har ett IQ på 170+, det vill säga så är de skitsmarta.

Deras smarthet, sociala kapacitet och utseende som är likt supermodeller har gjort att de är väldigt populära i skolan.

Det har inga bekymmer med osäkerheter inom sig själva utan vet vart de står, vart de ska och hur de ska ta sig dit. De lyssnar på dig och din fantastiska själsfrände som de har som idoler. Din perfekta partner ser ut som (i mitt fall Angelina Jolie i yngre dagar). Fyll i din drömpartners utseende.

Din partner får dig att må fantastiskt, knullar som en vild samuraj, utmanar dig samtidigt gör hon så att du känner dig behövd, älskad, omtyckt, saknad och lagom stimulerad (inte för mycket eftersom det blir jobbigt). Bråk, argumentationer eller negativ stämning finns inte i hushållet eftersom kommunikationen är rak och kan inte misstolkas.

Bara du säger till, gör hon allt för dig. Känslorna ni känner för varandra är likadana som för tio år sedan, ni är fortfarande jättekära och älskar varandra exakt lika passionerat.

Du behöver inte läsa Aftonbladets tips om: Hur du får din partner i säng oftare, eller fem knep att få henne att komma, då du redan vet allt det där, eftersom ni förstår exakt vad ni vill utan att behöva säga något.

Den känslomässiga kopplingen ni har till varandra går inte att ersätta, ni är det perfekta paret och era fantastiska vänner och bekanta håller med.

Vänner som du spenderar mycket tid och har starka band till. Du har aldrig någonsin blivit sviken eller varit med om att en relation bara glidit isär helt naturligt.

Du har en perfekt kropp som (Brad Pitts) i Fight Club utan att behöva träna eller bry dig om vad du äter. När du druckit upp kaffet kysser du dina barn farväl.

På väg ut genom dörren sliter din partner in dig på toan och (i mitt fall suger av mig) och sedan kysser mig hejdå. När du går ut genom ytterdörren från ditt palats som ligger vid vattnet väljer du att hoppa på din enhörning som tar dig mot ditt meningsfulla jobb som börjar på regnbågen.

Din kropp sprudlar av underbara känslor så som den första ungdomskärleken, fjärilar och pirr i varenda centimeter.

Innan du hinner säga ”kilivippen” flyger din enhörning igenom regnbågen. Enhörningen har änglavingar som sprider magiskt stoft.

Den här magiska ängelstoften förgyller allt som den landar på tillsammans med blixtarna du kastar.

Träd som är ruttna blommar igen och blir helt magiskt fina, finare än förut, människor bli sams och får sina drömmar uppfyllda. Ingen känner eller tänker något negativt och gör exakt de dem tror sig vilja. Vad mer vill ni ha? Skriker du medan du kastar blixtarna likt en galen professor. Stoften från din enhörning regnar ned som ett varmt duggregn i hög sommarsol.

När stoften träffar asfalten och gräset fyller den luften med den underbara sommarlukten.

Kärlek, pengar, vänskap, omtanke, lust, positivitet och framgång är något alla får tillgång till utan att behöva göra ett skit! Ingen kommer någonsin bli olycklig igen, eftersom de får exakt vad de tror sig vilja ha.

Du har inga problem att lösa och ditt liv är fullt av mening och ansvar.

Du har mer inflytande på världen än någon annan haft tidigare och du tjänar miljoner varje dag utan att behöva jobba eller göra ett skit.

Det här gör du varje dag och älskar varje sekund av det. Du känner aldrig meningslöshet, trötthet, frustration, ångest, ilska eller någon annan negativ känsla, eller tänker någon negativ tanke.

Allt är helt enkelt fantastiskt och underbart varje sekund. Just ja, ett helt bankvalv fylls med pengar medan du sover av människor, som vill jobba med att flytta runt dina pengar.

Det är deras högst önskan. Hur kan du veta det? Jo, eftersom du gjorde den sann.

Det kan då stjäla stora delar av flytten men det gör inget, du har så mycket och det är ju bättre att alla människor får sina drömmar uppfyllda även om de i grund och botten är onda. Behöver jag fortsätta? nej och det här är inte realistiskt

Problemet är bilden vi köper av ett perfekt liv Problemet är bilden vi köper av ett perfekt liv


Lösningen? Ställ dig den viktigaste frågan i ditt liv.

Alla vill ha allt det här, inget konstigt, men du kan inte få allt? Du kommer aldrig få en bra relation med en framtida själförände om du utsätter dig för potential att bli sårad. Du kommer aldrig tjäna mycket pengar om du inte jobbar. Du kommer aldrig få bra relationer med nära och kära om du inte vårdar dem, du kommer aldrig få en drömkropp om du inte svettas och håller efter vad du äter.

-Att aldrig känna negativa känslor eller tänka negativa tankar. Det är helt omöjligt eftersom det har fått oss att överleva. Det är vår biologi att känna negativt och positivt. Smärta ger oss en ledtråd om vad vi inte borde göra. Så utan mental och känslosamm smärta skulle vi ta död på oss själva rätt fort.

-Att skaffa sig ett bra förhållande innehåller pinsamheter, rädslor, konflikter, problem, diskussioner och rädslan att vara ensam och mycket, mycket mer

-Att ha ett arbete som du tjänar bra på innebär att lägga ned mycket timmar till en början, eventuellt hela livet. Det spelar ingen roll om du vill klättra stegen i karriärsvärlden eller starta eget företag, du kommer behöva lägga oändligt många timmar som du skulle kunna spenderat på annat. Du kommer få göra dig bekväm i att misslyckas, vara full av tvivel, känna dig obekväm och uppleva mycket känslor av negativt slag.

-Att skaffa dig ett meningsfullt arbete som du får betalt för kanske inte ens är möjligt för dig. Du kanske får ha det som ett hobbyprojekt i årtal, innan det ger någon inkomst alls, kanske det aldrig någonsin ens gör det. Det är en ”gamble” du får ta samtidigt som om du aldrig försöker kommer du inte få veta och vem vill dö nyfiken.

-Om du ska ha en bra relation med vänner och familj kommer du behöva lägga ned tid. Utmana dig själv till att försöka se saker ur deras vinklar, hjälpa dem med deras problem och ta tid för dem. Det får du inte genom något annat.

-Att få en drömkropp är inget du bara får. Precis som allt annat, du lägger ned tid på, måste du jobba med din kropp, och så småningom utvecklas den och din kropp formas. Drömkroppen kommer inte lösa dina problem utan det kommer få dig att inse att du har mer problem än du trodde från början.

-När det uppstår känslosam smärta betyder det oftast att dina förväntningar inte stämmer överens med omvärlden (personer till exempel). Det är du som känner, inte andra personer som ”trycker” på dina knappar. Fråga dig själv om det är lättare att ändra på hela världen eller justera dina förväntningar?

-Att fostra barn och bilda familj kan jag inte säga något om, men jag kan leka med tanken att det kommer ta tid och du kommer bli tvungen att lägga ned en stor del av ditt liv på det.

Alla punkter vi gått igenom är väldigt obekväma för de flesta. Det är alltså inte din bekvämhet som avgör om du kommer få något av det du vill ha utan tvärt om. Så frågan du bör ställa dig är:

Så vad är den viktigaste frågan i ditt liv?

Vilken smärta är jag redo att leva med dagligen för att uppnå X? 

7 comments

 1. Att finna frid i sitt hjärta och känna sig nöjd

 2. Tack för att du delar med dig utav din åsikt Ylva.

 3. Drömmar är aldrig fel.Men om allt vore så underbart/perfekt hade vi inga drömmar.Det skulle med bli vardag det med (en bättre vardag).👍
  Kram Hannele

 4. Annette Hansen

  Livet är en kamp, ibland måste man kämpa för att förändra det som är negativt, det kan vara tufft, men viljan att förändra och utveckla sig själv, till ett bättre jag, är a och o, när man väl satt sitt mål att få en positiv tillvaro utan energitjuvar och jakt på en ytlig tillvaro, så blir livet så mycket bättre. Jag har kämpat för det jag har idag, en tillvaro i balans, med mig själv, människorna i mitt liv och naturen. Jag lever fullt ut.

 5. Stort tack för du tar dig tid att svara och dela med dig av ditt liv. Det glädjer mig att du gör Anette 🙏

 6. Jag vill bara få vara som jag är inte som alla andra vill jag ska vara.
  Här tagit nya beslut om mitt liv.
  Fin kväll♥️

 7. Mycket kloka ord!
  Tror att många fastnar i nån sorts ”offerroll” Man tittar på allt annat utom sig själv. Vill ha men kan inte få, liksom. Man inser inte sin egen roll i det hela, VILL inte kavla upp och börja skapa det man vill ha och den man vill vara. Det kostar blod, svett och tårar. Och mod. Och det finns fan ingen genväg.
  I mitt liv har jag gått igenom helveten x antal gånger. Dom viktigaste frågorna för mig är hur jag stannar i sanning och meningsfullhet.
  Tack för dina ord, dom väcker❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *