Anledningen varför de flesta slutar att försöka förverkliga sina drömmar – jag ber dig att inte bli en utav dem

Drömmar, smärta, tvivel och agerande

Varför de flesta slutar att försöka förverkliga sina drömmar

Alla har drömmar. En person vill skapa ett framgångsrikt företag, en annan vill bilda familj, en tredje vill resa runt världen och fiska, en fjärde vill bo i USA och jobba med hästar och en femte vill äga ett strandhus och åka Lamborghini.

Den största delen av människorna uppfyller inte sina drömmar, vilket är otroligt tragiskt. Jag uppmanar dig att inte vara en utav dem. För att du inte ska ge upp måste du förstå varför folk ger upp.

De har försökt en gång
Många försöker att uppnå sin dröm men misslyckas en gång, för att sedan rycka på axlarna och säga: Jag har försökt, men det gick inte.
Det absolut lättaste att göra är då att sluta försöka efter du misslyckats en gång och leva ett liv av ursäkter.

Att leva ett liv av ursäkter ger dig någon form av skev belöning. Du kan då sitta i soffan, äta chips, leva ur dina favorithjältar på Netflix och vara bitter på världen, samtidigt som du scrollar iväg ditt liv på Facebook. Problemet med det här livet är att det är värdelöst och en dag kommer du tröttna. När dagen kommer då du vill börja jaga din dröm igen kanske du inte kan. Du kanske har blivit skitgammal, är fylld av ångest och har väldigt lite energi kvar.

Ingen har förklarat för dem att:

•Du kommer troligtvis inte lyckas på första försöket.
•Du får inte ge upp utan du måste fortsätta försöka tills du lyckas.
•Du måste förstå att misslyckas är en del utav att uppnå din dröm.
•Du kommer inte bara misslyckas en gång utan massor av gånger och ibland gör det ont både fysiskt och psykiskt, men du lär dig hantera det och bli bättre.
•Till slut förstår du att misslyckas är en del utav resan.

Så jag ber dig, jaga din dröm även om det betyder att det får vara din sidoaktivitet för evigt.

Någon sa ”nej”
Längs vägen utav att uppnå din dröm sa någon nej, inte bara en gång utan troligtvis hundratals eller tusentals gånger. Det kan ha varit i början, mitten eller vid regnbågens ände någon sa:
•Nej, det där kommer inte gå.
•Du kommer aldrig klara det.
•Det är ingen idé att du försöker.

Och för någon anledning lyssnade du och gav upp. Det är därför du inte ska ta råd ifrån nästintill någon, eftersom personen som säger nej troligtvis inte uppfyllt sin egen dröm eller har en susning om din. Hur ska då personen i fråga kunna hjälpa dig?

Personen/personerna utgår med största sannolikhet från sig själv och sin begränsade värld. Vad de egentligen säger är:
•Jag skulle aldrig klara det.
•Jag skulle troligtvis misslyckats.
•Jag skulle aldrig vågat försökt.

Du behöver inte någons godkännande för att försöka uppnå din dröm. Du behöver inte deras bekräftelse för att försöka. Du behöver den verkligen inte när du uppnår någon form av framsteg. Det är ditt liv, du har ett, så gå efter din dröm och låt inte deras lathet eller rädsla bli ditt fall.

De ser inte misslyckade för vad det är
Jag har misslyckats så många gånger i alla kategorier i livet att jag borde skämmas. Men jag gör inte det eftersom jag insett att det är en del utav vägen. Att misslyckas är en möjlighet att lära dig att inte göra samma misstag igen. Det är de värdefullaste du kan göra, eftersom misslyckande lär dig. Du får en utbildning helt gratis i vilket område du än försöker i.

De umgås med vem som helst
Jag säger inte att du ska värdera andra mer eller mindre. Du får bara acceptera att vissa människor vill ha och bli mer samtidigt som de gör något åt det medan andra klagar på varför det inte funkar. Du får själv välja vilka du spenderar din tid med. Jag vill inte ha min inre cirkel utav folk som klagar utan att försöka eller göra något åt det, eller folk som har försökt en gång och sedan gett upp. Det är inte jag och jag vill inte bli en sådan heller.

Hur ska du träffa nytt folk?
Om du är intresserad utav saker som sport eller affärer, börja en ny sport, gå till en start upp grupp! ”Men jag bor i en liten stad, det finns inte!” Skapa det då! är mitt svar. ”Vadå hur ska jag göra det!?” Gör en Facebookgrupp! Skrik på stan! Eller ta bilen och åk till en större stad. Eventuellt flytta!

Gör något åt din misär istället för att klaga eftersom ingen ändå bryr sig! Du bryr dig inte ens tillräckligt själv, vilket är tragiskt för om du gjorde det skulle du gjort något åt det.

De slutar tro på sig själva

De slutar tro på sig själva
Att uppnå drömmar är inte lätt. Alla nederlag, och baksteg kan vara tufft och göra att du som person slutar tro på dig själv. Men du får inte göra det, du är den enda som kan uppnå din dröm. Och som du troligtvis vet att även om du går igenom en storm känner du dig starkare efteråt. Du blir starkare och kan hantera både dig själv och din omvärld bättre.

De vill inte bli disciplinerade
Många vill åt titeln: ”författare, företagare, atlet och så vidare” men de är inte redo att agera för att bli belönad med den. Inget du försöker uppnå kommer gå utan disciplin eftersom det är jobb involverat. Om du inte gör något varje dag som tar dig närmare din dröm slösar du bort ditt liv. Ger dig tanken ångest? Bra använd tanken och gör något åt saken!

Du kanske har en dröm om att bilda familj. Okej, men hur kan du göra något varje dag för att ta dig närmare den drömmen!

Möjligtvis prata med intressanta människor som skulle kunna bli en framtida partner. Har du inga intressanta människor runt om dig bli intressant själv! Gör nya saker, prova annorlunda aktiviteter.
Du kanske har en dröm om ett sexpack på magen. Vad behöver du göra varje dag för att ta dig närmare den? Pssst, du kommer inte kunna ligga i soffan och äta chips varje dag.

Du kanske har en dröm om att skriva en bok. Kan du klämma in trettio minuter skrivande varje dag, så gör det!

Om du inte har rutin och skapar vanor lurar du dig själv på din egen dröm, eftersom allt du någonsin kommer vilja uppnå kräver disciplin och agerande. Något som jag aldrig skulle kunna tänka mig var att rutin ger frihet i sinnet. Jag vet vad jag ska göra och gör det.

De är insnöade på en strategi
Du kanske har försökt fått din bok publicerad i tio år utan att fått ett ja, varför trycker du den inte själv. Har du försökt sälja din egen produkt eller tjänst utan att nått några framsteg? Du kanske får släppa din kärlekshistoria du har till din produkt eller service och inse att marknaden inte behöver den/vill ha den och sälja något som folk behöver/vill ha. Du kanske har köpt annonser i tidningen i fyrtio år och fått bra resultat, sedan ”helt plötsligt” ger dem dig inget längre. Din fru uppskattade hur du brukade hitta på saker, men nu är hon bara sur och grinig eftersom du spenderar all tid vid tv:n!

Du måste förstå att strategier du använder ibland måste bytas ut. Genom att förnya eller förändra dem ger du utvecklingspotential och lärdom en chans. Du kanske upptäcker längst vägen att du inte ville köpa den där bilen utan uppskattar tiden att göra andra saker mer. Det var inte en bok du ville skriva utan du ville enbart skapa, så du började måla eller göra musik istället. Min dröm har ändrats och utvecklats längst vägen tillsammans med mig. Det är både misslyckanden och framsteg som haft inflytande. Bara för att den är på ett sätt när du börjar betyder det inte att det kommer bli exakt så till slut. Jag försöker hålla mig öppen till nya strategier. Om du inte försöker dig på något nytt, kommer du inte heller få ett annorlunda resultat.

De vill ha säkerhet
Ingen kan garantera någon i ”jaga drömvärlden”. Det finns ingen försäkring. Människor är rädda att försöka och förlora. Om du vill att någon ska garantera dig att din dröm blir uppfylld kommer det inte hända. Det är charmen, att inte veta och låta nyfikenheten inom dig utforska. Nyfikenheten måste besegra rädslan för det okända, då agerar du.

Du behöver inte säga upp dig från jobbet för att starta ditt första projekt som med största sannolikhet kommer att misslyckas. Du kan jobba kvar och misslyckas på sidan av utan att du går i konkurs. Det ger dig friheten att investera delar utav dina egna pengar i din dröm.

•Du kan spara ihop pengar för att sedan ta tjänstledigt ett år.
•Du kan utbilda dig samtidigt som du jobbar.
•Du kan skriva en bok på din fritid.
•Du kan träna och röra på dig.
•Du kan spara pengar och resa flera månader om året.
•Du kan bli och uppnå det du drömmer om.

Det finns oändligt med möjligheter du får bara välja att se dem, disciplinera dig och göra något utav din dröm eftersom övergivna drömmar föder trasiga människor.

5 reaktioner på ”Anledningen varför de flesta slutar att försöka förverkliga sina drömmar – jag ber dig att inte bli en utav dem”

  1. Wow Tomas… du talade direkt till mig. Jag ska inte sluta kämpa mot mina drömmar. Jag har en tatuering på handleden som ska få guida mig -Just do it… svårare än så är det inte.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen