Jag ville leva igen, surfen gjorde mig extremt lycklig.

Jag ville leva igen, surfen gjorde mig extremt lycklig.

Klockan ringde 04.30 och jag hoppade upp ur sängen fylld av förväntningar och redan då började lyckan bubbla i min kropp. Jag visste vad som komma skulle. Det första jag gjorde var att ta på mina favorit bordies som var lena som silke. Därefter gick jag in i köket och satte igång kaffet. Medan jag väntade på kaffet plockade jag upp min favorit surfbräda och la på ett nytt lager vax på den. Jag använde mig av ―sex wax för att det luktade så otroligt gott och gav ett bra grepp. Efter jag waxat brädan satt jag mig utanför på vår terrass. Jag njöt av min kopp kaffe, samtidigt som jag tittade upp på den mörka himlen med alla stjärnor. Det blåste svalkande brisar, temperaturen låg runt 20 grader. När jag satt där tänkte jag på livet och hur fantastiskt det var.

Mitt äventyr i Australien hade nu pågått i ett och ett halvt år och jag hade minst sex månader kvar. Jag hade några kompisar som jag börjat spendera mycket tid med. Jojje och Jonte hade åkt hem för sex månader sedan. De skulle ha stannat ett och ett halvt år men åkte tillbaka till Sverige efter bara ett. Själv valde jag att plugga i två år eftersom jag inte ville hem till mitt gamla liv. Jag hade aldrig känt mig så levande som jag gjorde i Australien. Jag surfade varje dag och jag kände en livslust jag inte känt innan.

Efter jag druckit upp kaffet tog jag min nywaxade bräda under armen, hängde över en handduk och plockade upp min skateboard. Medan jag rullade ner mot stranden såg jag havet och perfekta vågor som rullade in mot land. Jag fick gåshud samtidigt som jag kände mig varm i hela kroppen och förväntningarna bara steg.

“Jag älskade verkligen surfen, solen och allt.”

1655863_10152396502101778_1529164861763021116_n

 

Klockan var runt fem och gryning. Det var vindstilla när jag stod på stranden. Det kändes som det var taget ur en saga när jag stod där helt tyst för mig själv några minuter och tog in allt. Den svala sanden som svalkade min fötter, ljudet av vågorna och fåglarna, lukten av min nywaxade bräda och synen av perfekta vågor som rullade in. Det fick en känsla av total stillhet och frihet att sprida sig genom hela min kropp. Jag sprang ner till havet där jag slängde mig på brädan som jag kastade ut i vattnet. Havet svalkade min kropp samtidigt som jag fick känslan av att jag lever.
På paddelturen ut till punkten där de flesta surfare sitter och väntar på de bästa vågorna, den så kallad “linupen”, såg jag hur en våg kom emot mig. Jag tvingades göra en ―”duckdive” under ytan. Det betyder att jag tryckte ner mig själv och brädan under vågen för att på vägen upp till ytan spärra upp mina ögon för att verkligen se. Det är en fantastisk upplevelse och bilden jag såg var magisk, precis som om jag var på väg rätt in i himlen, precis innan jag kom upp och bröt ytan igen.

När jag kommit upp fortsatte jag paddla utåt. Någon minut efter såg jag en havssköldpadda som kom upp för att ta en nypa luft. Troligtvis hade den precis vaknat och skulle ta sitt första andetag. Jag kom ut till ‖lineupen‖ och där satt två australiensare och väntade på vågor. Det var ‖morgonklubben‖. Vi var samma gäng som surfade tidigt varje morgon.

-‖Zup mate‖ ,
―morning mate‖ ,var det första jag hörde.

Fantastiskt tänkte jag, jag är hemma.
Vi satt där och pratade medan vi väntade på bra vågor.
När jag inte kunde tro att det skulle bli bättre så började solen stiga upp i horisonten.
Ett varmt eldklot som färgade vattnet och skyn precis som på en tavla. ‖Hon‖ omfamnade mig och det fick mig att tänka på nära och kära hemma i Sverige.
“Hon” gav mig både värme och ljus, precis som ett fåtal person hade gjort där hemma.

-Here is the set mate, hörde jag helt plötsligt när jag satt i mina egna tankar.
Jag bestämde mig för att paddla på en av de bättre vågorna och jag tog den helt perfekt.

This shit is magic!

Jag flög fram på vågen som om jag var odödlig. Lyckan och tacksamheten i detta ögonblick var oändlig. Efter vågen tänkte jag;


“Gud släng en blixt i huvudet på mig här och nu så dör jag lycklig.”

Att jag fick uppleva detta “moment” varje morgon innan skolan var magiskt.
Jag ville leva igen, surfen gjorde mig extremt lycklig.
Ibland när jag var ute och surfade tänkte jag: om jag aldrig hade åkt eller att jag hade bestämt mig för att åka hem, då hade jag aldrig fått uppleva det här.
Surfen kom alltid i första hand just för att jag fick känna lycka.
Ibland sket jag i skolan för att vågorna skulle vara bra, de behövde inte ens vara perfekta. Jag surfade i stort sett varje dag, vissa dagar surfade jag både innan och efter skolan.


Vad kan du lära dig från denna “story”?

-Någon jag lärde mig var att ibland måste jag bara våga för att vinna något jag inte visste fanns.

Köp ett signerat ex och få det hemskickat för  144;-

enmanfleralivpaypal.se ELLER

swish11

Lämna en kommentar

Rulla till toppen