Ett kort stycke ur min självbiografi 8.0

självbiografi

Ett till stycke ur min självbiografi

En dag bestämde jag mig för att ring upp Jörgen, just då läste vi båda mycket och pratade om ”pick up” .
Jag berättade om min situation och hans svar var: Det är bara att gå ut själv, du har inget val Tomas.
Mina hjärna bara skrek när han sa det: skämtar du ? är du helt från vettet? du är ju för fan inte normal!
Jag visste att jag skulle få den här reaktionen, där av kunde jag ta kontroll.
Samma kvällen bestämde jag mig för att göra det,  jag hade 1000 miljoner ursäkter att inte lämna lägenheten, men det skulle göra ondare att vara kvar tänkte jag.

”Morpheus: You have to let it all go, Neo. Fear, doubt, and disbelief. Free your mind.”

Jag ignorerade mina känslor och min ”demon”  samtidigt som jag knöt mina skor och gick ut igenom dörren. Varje steg jag tog mot stan hörde jag:  vilket idiot du är Tomas, det här kommer gå åt helvete, det kommer bara bli trubbel, du kommer bara hamna i bråk , du har verkligen tappat all fattning nu, du kommer bara göra bort dig,  stanna hemma och spela dator istället det är skönare.

När jag äntligen stod i kön till klubben insåg jag att ingen kommer börja prata med mig.
Jag ville göra allt utom att stå kvar där, det var inte ”jag” att gå ut själv, jag var livrädd.

”Ska jag inte få någon hjälp alls tänkte jag och tittade upp mot himlen, jag har ju tvingat mig själv till klubben.
Nu ska jag behöva börja prata med människor också? Snälla för fan !”

Bra att jag är obekväm hörde jag i mitt huvud.  Nu är vi här Tomas, nu gör vi det bara, det är för sent att vända . När jag hört dem orden, hörde jag mig själv harkla fram

-Tjena till två tjejer som stod framför mig.

-Hej svarade de

-Är du ute själv?
Jag började skratta i mitt huvud eftersom jag hade någon minut tidigare velat haft ”hjälp” av den större kraften genom att någon skulle börja pratat med mig. Nu fick jag hjälp på ett annat sätt.
Jag svalde och försökte spela ”cool” samtidigt som jag svarade.

-Ja, ikväll är jag det

-Coolt, det hade jag med velat göra men jag har aldrig vågat svarade en av tjejerna, den andra höll med, är du från Norrland?

-Nej, jag är någon blandras svarade jag och samtalet fortsatte.

Är det såhär lätt? Hörde jag i mitt huvud samtidigt som den större delen av mig ville gå hem eftersom det var jävligt obekvämt. När jag kom in på klubben så gick jag och satt mig i baren eftersom jag hade hört att de var ett bra ställe att ”börja” på eftersom det alltid kom folk ”till mig”.
Medans jag satt där kände jag en känsla av lycka, jag hade skapat något för mig själv genom att trotsa min rädsla.
Jag kände mig lycklig och fri, det var bara ”jag” och en öl som hade gjort allt detta ikväll.

”Jag började tro på mig själv och min förmåga”

Jag kände oftast ett motstånd när jag skulle gå ut samtidigt som de blev lättare och lättare att övervinna.
Efter jag hade gått ut några gånger själv började jag gilla det, min självkänsla och självförtroende byggdes upp samtidigt som jag lekte med det ”sociala” trådarna för att underhålla mig själv.
Det blev kul att sitta i baren och prata med människor, jag började även gå ut till dansgolvet mest för att jag tyckte de var kul. Nästa steg var att börja gå fram till grupper och försöka sätta mig ner vid deras bord.

Första gången jag provade gick jag fram till ett bord med 5 stycken skit snygga brudar och det sluta i katastrof, jag blev skit nervös och min tunga fastna i halsen.
Jag stod framför bordet som ett fån utan att få fram ett ord, de kollade på mig som jag var en ”looser” samtidigt som jag ville sjunka genom golvet, pinsamheten blev enorm så jag gick bara där ifrån och satt mig i baren igen för att ”slickade” mina sår. Efter några misslyckanden blev det mer naturligt och jag började använde det jag lärde mig genom mina självstudier. Jag började skoja till det samtidigt som jag satt mig vid borden, varje gång jag var ute försökte utmana mig själv för att bli mer ”van”.


Jag har även bestämt mig för att inte ”plocka” isär ett mästerverk.
Där av kommer jag inte sälja kapitlet ”coolingen” för sig, det ni kan göra om ni vill ha tillgång till mer texter registrera undertill till min lista.