Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet

Läsning sänker människors stressnivåer med 68 procent. Det ökar även kreativitet och din empati (enligt vetenskapen)

Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet

Tyvärr är boken slut i lager och är inte planerad att tryckas upp. Den finns på Storytel, Nextory, Bookbeat och vissa bibliotek.

Läs ur boken: Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet

Du kanske känner att ”jag borde ha kommit längre”? Att du trodde att du skulle ha varit eller blivit någon annan eller ha gjort något annat? Du kanske är missnöjd med något i ditt liv?

Blir vansinnigt arg när någon kör bil som en ”idiot”? Du kanske känner daglig sorg? Du kanske har ångest som dränker och dränerar dig?

Är besviken? Din rädsla kanske håller dig fast i bojor? Du kanske lever i ett självskadebeteende eller att du känner dig ”trasig”?

Istället för att återspegla både känslorna och tankarna för att få veta sanningen håller vi kvar vid ”jag är trasig” eller ”jag har ångest” .

Att säga jag ”känner” är en förenklad bild. Det är som att definiera en persons personlighet som ”blå” eller ”röd”. Visst, det gör saken enklare i stunden men när du har dessa förenklade perspektiv begränsar du dig själv, andra människor och dina möjligheter. Huvudrollen som känslor spelat och spelar är att få oss att överleva. Vilket kan vara diskuterbart ibland eftersom du kanske, liksom jag och många andra har gjort saker som inte är bra.

Vissa saker kanske till och med har varit helt idiotiska och en liten procent av dessa återupprepar vi med ett fullkomligt förödande resultat. Du kanske dejtat samma typ av personlighet flera gånger?

Boken ska hjälpa dig att få en klarare bild av dina tankar, känslor och dig själv för att må bättre.

Över 100 källor från vetenskap och forskning

Mycket av informationen i boken är backat av vetenskap och forskning. Det är över 100 olika källor från bla Harvard, Webmed, WHO, Ncbi, American psychological association, Wikipedia, Psychologytoday, Wikipedia, The Gaurdian, Hjärnfoden och Capio. En stor skillnad är att boken inte är skriven på samma tråkiga sätt som en rapport.

Vad säger läsarna om: Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet?

”Detta är verkligen en bok som är skriven med eftertanke och erfarenhet som ruskar om mig som läsare. Så nu steppar jag upp och lägger mer tid på det som är viktigt i mitt liv och ja jag kommer möta dalar i min uppgång, men bara jag beslutar hur djupa de blir. Tack Tomas för jag fick läsa din bok och fick en ny syn på livet. .🌟🌟🌟🌟🌟” Må bäst mvh Christel

Jag har nu läst boken och redan när jag läst första kapitlet om skam kände jag yes! Äntligen en bok med verktyg som faktiskt kan hjälpa människor som mår dåligt eller inte lever sitt liv. För att ”klara” denna bok behöver man vara brutalt ärlig och inte ge upp, även om det blir jobbigt, för om man är uppriktig så kommer man få sig många hårda smällar. För mig är det svårt att välja ut något som favorit ur boken då jag tycker alla känslor du tar upp är viktiga! Och verkligen toppen med rader då man kan skriva ner reflektioner och se de svart på vitt (om man är ärlig.) Boken får mig att tänka tillbaka på min resa i mig själv och mitt sökande på vem jag egentligen är och vad jag vill.. Om jag skulle beskriva boken med tre ord skulle det vara uppriktig brutal och ärlig. Skrivspråk och struktur gillar jag och att det är lite humor i det allvarliga. Och jag har flera i min närhet som skulle må bra av att läsa denna bok🌟🌟🌟🌟🌟.

“Vill bara börja med att tacka för att jag fick möjligheten till att läsa denna fina bok. Det är en fin röd tråd, väldigt intressant mer eller mindre hela tiden.  Skulle vilja ha ännu mer sidor och skulle absolut rekommendera den till vänner. Och jag vill gärna ha en fortsättning i dessa “käftsmällsböcker”. Jag känner i denna bok igen mig i väldigt många situationer. Jobbar själv med människor men har i bland tyvärr haft en del problem med att vara nöjd med mig själv. Kapitlet om Medvetenhet-Värderingar är otroligt träffande.  Tre ord som skulle beskriva boken är, RÄTTFRAM ATTACKERANDE KONKRET (RAK). . 🌟🌟🌟🌟🌟

Sträckläste boken fast jag egentligen borde ha delat upp så jag hunnit reflektera på djupet. Fortsätt skriv, lev väl och var rädd om dej. Har bestämt mej för att börja analysera mitt beteende, betrakta och skriva, går för mycket på autopilot och har lite dålig impulskontroll. Skulle beskriva boken som en uppmaning till ett mentalt uppvaknande, eftertanke och självrannsakan🌟🌟🌟🌟🌟

“Har läst boken och den va otroligt spännande.  Jag fick mig en aha upplevelse och började sätta in mig själv i boken.  Att läsa boken just nu för mig va en hjälp på traven i och med min tvist med barnens pappa.  Tycker boken i sin helhet är perfekt och inget saknas eller upprepas. Har läst tre av dina böcker och är inne på en fjärde. Kommer köpa fler av dina böcker och även rekommendera dom till andra.  Dina böcker är spännande och förståliga, man kommer in sig i böckerna så man inte vill släppa dom.🌟🌟🌟🌟🌟

” Tusen tack för att jag fick läsa. Ordspråken i boken träffade hjärtat lite extra. En hel del stycken i boken är så träffsäkra så det är skrämmande. Att man som människa inte inser all skit man sysslar med. Du fick mig att tänka till- tack.  Du slog huvudet på spiken på sida 85 och 86. Vet inte hur många gånger jag sagt jag hatar min kropp ( är överviktig) samtidigt som jag äter en jävla massa godis- hur dum kan man va liksom.  Och om jag skulle beskriva boken med tre är det, psykologi, uppvaknande och insikter.🌟🌟🌟🌟🌟

“Rak, pricksäkert, verktyg bra & tydligt skriv språk. Bra struktur & upplägg ( älskar uppblandat med kortare stycken efter längre texter, går rätt in & skön läsning ). Skulle rekommendera den till vänner , mina söner & lite folk som bedriver missbruksvård . Tack för en väldigt trevlig läsning & ha det gott !🌟🌟🌟🌟🌟”  Mvh Annea

Skrivspråket var väldigt intressant, det var blandat fakta, med teorier, och dina egna ord och tankar. Älskade början av varje kapitel, där det var berättelser från dig själv och dina händelser. Citaten mellan kapitlen band ihop avsnitten bra. Upplyftande, ärligt, känslosam. Upplägget var bra. Påminner om du fast bättre, men med djupare och mer känslomässiga ord. Boken gav mig nya insikter i tankar, funderingar och hur jag värderar saker i livet. Vad som är viktigt! Och jag skulle definitivt rekommenderad den till vänner.🌟🌟🌟🌟🌟

“Boken är förvånansvärt bra! Din bok tar upp mycket kring skillnaden mellan tanke- känsla och ångest- rädsla. Viktiga och svåra begrepp särskilt för oss som ” känner för mycket”. Men jag fastnar alltför länge vid frågorna som jag nog får återgå mer till efter jag läst hela boken.  Verkligen bra att kunna jobba med sig själv och inte bara läsa. Det här med tanke och känsla är ju väldigt svårt…🌟🌟🌟🌟🌟”  -Anna

“Jag har inte set eller läst så mycket om känsla skam förut i andra böcker . Det gav mig bra insikter .  Jag gillar strukturen och att det blir övningar lite då och då för att sammankoppla till sig själv. Boken är insiktsfullt, lärorikt och själutmanade. Och jag skulle rekommenderar den till en vän eller fiende :).🌟🌟🌟🌟🌟

“Din bok fick mig att förstå saker genom andra ögon. Det du skrivit hamnade verkligen mitt i prick. Igen kännings faktorn var total. Mycket av det du skrivit på minde mig om saker från när jag var yngre. Något liknande hade jag behövt läsa då för att förstå saker. Allra helst när jag hade mina mörka perioder. Boken fick även mig att tänka att mycket av det du skriver kan man ändra på tack vare dina tips och idéer. Tack för att jag fick test läsa din bok Du och dina känslor. Fantastiskt skriven så att jag säga. 🌟🌟🌟🌟🌟 ” – Pernilla

Anledningar att läsa enligt vetenskapen

Vanliga frågor och svar

Tyvärr är boken slut i lager och är inte planerad att tryckas upp. Den finns på Storytel, Nextory, Bookbeat och vissa bibliotek.