En man, flera liv

 

"Boken fängslade mig totalt och gav mig sååå mycket!"

 

En man,flera liv

Släpptes 2015/02/15


Jag ville knappt leva längre. Det fanns inget att leva för. Hoppet fanns inte kvar. Allt kändes mest som en evig kamp som aldrig tog slut. Inga drömmar om att uppleva saker.

Mitt liv blev en konstant flykt från mig själv. Jag levde inte, jag överlevde bara. När jag var ute och festade under min drogperiod blandade jag mycket droger och alkohol.

Jag sket i vad som hände eftersom jag ändå inte kände mig levande. Vissa helgnätter när jag kom hem låg jag i min säng helt tyst för mig själv. En natt kommer jag ihåg.

Jag hade aldrig känt mig så övergiven och rädd som när jag låg där helt ensam i sängen. Livrädd för att dö ville jag ringa min mamma. Men jag kunde inte, de gick inte att berätta. Hon visste alltså inte att jag, hennes son var en knarkare och kunde dö i den givna stunden.

Mitt hjärta slog i otakt. Ena sekunden kunde jag inte känna av hjärtslagen och i nästa slog det så fort så de höll på hoppa ut ur bröstkorgen.

De drogerna jag blandat med alkoholen på festen den kvällen var en dödlig kombination. Första gången det hände kändes det som om hjärtat skulle lägga av.

Helt övertygad om att jag skulle dö eftersom jag visste att folk dött av just den blandningen av droger och alkohol. Jag var verkligen livrädd.


Vad säger testläsarna om boken?

 

Jag läste ut hela boken på ett par dagar bara. Jag har inte ens varit i närheten av ditt liv, men boken fängslade mig totalt och gav mig sååå mycket!🌟🌟🌟🌟🌟"

Ville bara säga att jag har läst din bok och tycker att den är grymt bra. Läste ut den på 1 1/2 dag och jag brukar inte ens gilla att läsa. Utlämnande, stark historia och väldigt känslosam. Kände igen mig i många av känslorna och liknande situationer.Tack för en underbart bra bok!"🌟🌟🌟🌟🌟

"Den var väldigt välskriven och spännande. Helt klart en intressant berättelse och självbiografi om en vilsen ung mans jakt på att hitta sig själv genom att testa nya olika vägar. Gillade speciellt kapitlet där du lämnar din trygghetszon och gick ut på krogen själv, det är nog något som många aldrig skulle tänka sig att göra, precis som att folk, speciellt yngre människor drar sig från att gå ut och äta eller gå på bio själva för att de är rädda hur de ska uppfattas av den övriga allmänheten. Även intressant hur du lyfter det här med hur vi människor tenderar att spela olika roller i olika hierarkiska grupper och hur svårt det kan vara att ändra det beteende som andra förväntar sig utav en." "Slutet gillar jag... Med vändningen och insikterna. Tack!🌟🌟🌟🌟🌟"

"Har läst ut boken nu så gripande och rör en verkligen! Kanon bra skrivet🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag började läsa boken inatt på jobbet (jobbar på ett äldreboende). Som tur är så var det väldigt lugnt för jag kunde inte släppa boken! Jag såg i mitt inre alla miljöer för du beskriver de så man tror att man är där. Dessutom fick jag gå igenom en massa känslor, glädje, sorg, ilska, medlidande ja jag tror hela känsloregistret var med. Tack för en mycket bra bok och för att du berättar så öppet om hur det var.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Ja, jag har läst den.  Och läser om. Speciellt början. Slagsmålen, surfningen och Australien lockade mig inte lika mycket som de bitarna där du blir naket sårbar. Rädslan att göra fel, agera fel, vara fel. När allt tycktes vara att du ville ha mod att vara du. Återkommer gärna med fler reflektioner när jag tagit andra halvan igen, denna gången med eftertanke. För mig är det en bok att läsa mer än en gång. För det finns så mycket man inte tar in första gången.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Det du skriver griper tag i en och suger med en in i en handling, där man nästan kan känna våndan och ångesten som döljs bakom en karsk och tuff fasad. Känna hur hjärtat slår dubbelt så fort för att sen kännas som att det stannar, för att i nästa sekund slå dubbla hårda slag så man tappar andan. Insikten om sig själv som man måste möta någon dag. Att läsa den skapar eftertanke, reflektion vilket är det bästa en bok kan göra. Hoppas på någon sorts fortsättning framöver.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag läste ut den dagen efter och bonuskapitlet natten efter.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jättebra 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag blev väldigt berörd av ditt liv du haft. Jätte bra bok. kunde inte sluta läste den på 2 dar.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Sättet du skriver på, dina beskrivningar av omgivningen och dina tankar och känslor...wow!🌟🌟🌟🌟🌟"

"Nu är boken färdig läst..🌟🌟🌟🌟🌟"

"Vilken resa du gjort i livet...🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tusen tack för inblick i ditt liv.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag försöker tänka att allt har någon mening och att alla människor har ett eget val,skönt att du valde som du gjorde hoppas att du får ett hälsosamt och lyckligt liv framöver.🌟🌟🌟🌟🌟 "

"Mycket nöjd med både logistik och bok. Välskriven med ett språk sån träffar. Väntar nu på nästa🌟🌟🌟🌟🌟"

"Har läst ut boken nu så gripande och rör en verkligen! Kanon bra skrivet .🌟🌟🌟🌟🌟"

"Har läst ut den. Det gick på några dagar. Väldigt bra skriven.  Kommer rekommendera att andra ska läsa den! 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tack för din fantastiska bok! Jag arbetar som platschef på ett hvb- hem och haft högläsning av din bok för killarna ! Mkt uppskattat. Läst för dem som gått återfalls programmet och de tyckte om den! Framförallt att det finns andra vuxna som berättar om sitt liv och att man kan göra en förändring🌟🌟🌟🌟🌟"

Tänkte bara berätta att jag läst ut din bok på 3 dagar, har nog aldrig hänt tidigare då jag ogillar att läsa böcker.Grymt fängslande och intressant !🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag vill velat veta mer, boken var lite för kort . det var en fångande läsning! 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Vill passa på att säga att jag gillade din bok. Jobbar med barn och tänker ofta hur lätt det kan vara att ta fel beslut i framtiden för dem.. men det finns hopp när man läser din bok. Du har lyckats ta tillbaka kontrollen i ditt liv. Du är en stark person. Lycka till med ditt fortsatta liv. 🌟🌟🌟🌟🌟"

Läste den sedan en gång till, ett liv i taget och funderade utifrån fina frågeställningar hur jag såg på det hela. Och det jag känner nu är tacksamhet. Tacksamhet för att du visar på att man klarar allt bara man bestämt sig. Känner glädje, för att du hittat alla pusselbitar i livet. Min som letar än efter några bitar. Känner enorm värme och kärlek, för vem har rätt döma ut någon utifrån felsteg och deras förflutna? Absolut ingen! Det visar du genom vad du gått igenom. 🌟🌟🌟🌟🌟// Arja

"Jag har läst den tycker den var jättebra och intressant🌟🌟🌟🌟🌟"

Tack för läsning lättläst språk men jobbiga ämnen den fångade verkligen mig svårt att lägga ifrån sig. Jag tycker du fångat boken i inledningen nån som varit med om mycket & gillar att berätta. Gillar att du lagt in din egen reflektion efter & att läsaren oxå får uppmaning att reflektera.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tack för boken o snabb leverans. En väldigt väl skriven bok som jag känner igen mig mycket i. Det knyter sig i magen många gånger för jag får sån Flashback på min egna "tid"🌟🌟🌟🌟🌟."

"Sträckläste den nu i kväll. 5+ av 5 möjliga. lycka till med livet...ha de gott 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tusen tack för en fantastik bra bok.. det rörde om i mitt hjärta jag har en styvson som ligger inne för drogberoende så jag fick verkligen upp ögonen för hur det kan vara. Tack än en gång🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag kände igen mig själv lite i det du skrev. Det var väldigt bra skrivet om hur du lyckades bygga upp dig själv till den du är i dag. Tack än gång för boken. Det är en bok som får en att tänka lite extra vad man själv vill ha det i sitt liv.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Många känslor..signalerar en form av vemod ...för att plötsligt vända till skratt mitt i allt elände.🌟🌟🌟🌟🌟"

Gillar insikterna på slutet. Härligt med den självmedvetenheten som finns hos den som skriver.🌟🌟🌟🌟🌟

"Köpte den på Sömans kondis för ett tag sen, å läst den.. Berörde mig verkligen.Det du delar är mer än en story... Ett liv fyllt av vändningar å stötar.. Det finns Hopp.. och Kärlek som du delar i boken på ett enkelt, osminkat och fängslande sätt..Din bok inger hopp och att livet kan förändras till ljus och livsglädje även om allt kan verka helkört och svart vissa perioder. Tacksam att jag fått läsa din bok.🌟🌟🌟🌟🌟"

Önskar dig all lycka å fortsätt lyssna på vad din fria själ vägleder dig att göra.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Otroligt gripande.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Den skapar både ilska och sorg.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag har nu läst boken, tycker att den var bra men också mycket sorglig. Tänker att du måste vara en stark person som tog dig ur allt och har hittat ditt nya liv! Bra gjort, ha det gott och lycka till nu och i framtiden🌟🌟🌟🌟🌟"

"Hela boken var fängslande, svårt att sätta ord på vad det exakt var men hur du förklarade saker och hur du beskrev allting, man fick upp bilder i huvudet om hur det ägde rum och hur omgivningen såg ut.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Nu har ja äntligen läst hela din bok i lugn och ro .. Vilken himla jättebra bok!!!! Gripande, intressant, verklig, känns som att ja känner dig nu.. Riktigt bra skrivet och ja får en helhet på drogernas verkan på människan. Har fått mer kunskap och bli ut mer insatt i en missbrukares beteende och tänkande.. Herregud va du har varit med om i ditt liv.. Jätteglad att du delar med dig av ditt liv och dina erfarenheter och kunskaper och din dåvarande vardag.. Tack igen för att du är du och det du gör och står för... Stor eloge till dig!!!"🌟🌟🌟🌟🌟"

"Din bok är med mig i Thailand. Jätte bra bok. Du skriver på ett fängslande sätt. Även min 14 åriga son läste den och tyckte om den. Härligt att livet ser annorlunda ut för dig nu 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Mitt första intryck av det lilla jag läste var att den är otroligt äkta! Vilket jag uppskattar.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Boken fångade mej verkligen🌟🌟🌟🌟🌟"

"Den var gripande och vilken resa du gjort genom livet Imponerad av att du klarat dig och lyckas komma ifrån drogerna. Du kan vara stolt över dig själv och jag önskar dig all lycka i framtiden🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag läste ut den på en dag. Väldigt bra skrivet. Annorlunda med dom olika händelserna i ditt liv. Så som du hoppade . Kort med intressant. .. Fick en bra upplevelse att du har hunnit med mycket här i livet... och som du nämt bara ett lite utdrag. Så det finns nog mycket mera att skriva.. som jag skrev öppet skulle vara intressant o läsa om din kamp ur drogerna.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag vart trollbunden. Boken är slut och jag väntar ivrigt på bok nr 2 ? .Din resa imponerar och jag skall ge denna boken till en vilsen grabb och jag hoppas att han får se att livet kan ändras.Tack för att du så öppenhjärtligt delat med dig på ett lättläst sätt ❤ önskar dig all lycka🌟🌟🌟🌟🌟"

"Sträckläste den🌟🌟🌟🌟🌟"

"
Väldigt fängslande läsning🌟🌟🌟🌟🌟 "

"Jag läste den på en dag jätte bra🌟🌟🌟🌟🌟 "

"Den feedbacken ja kan ge är att skriva mer böcker men kanske lite längre 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tack för en superbra bok! Läste ut den idag och den är otroligt fängslande från start till slut🌟🌟🌟🌟🌟!"

"Makalöst bra, hoppas att du fortsätter att skriva fler böcker!🌟🌟🌟🌟🌟"

"Modigt att ge ut ditt liv🌟🌟🌟🌟🌟!"

"Du är toppen! 🌟🌟🌟🌟🌟"

"Den är jättebra🌟🌟🌟🌟🌟"

"Jag beundrar dig för din styrka och mod att du kommit så långt i livet efter det du varit med omatt få höra av nån som upplevt det får mitt intresse enormt stort att lyssna eller läsa. Så vill bara säga att du är fantastisk🤗"

"Hej. Jag har läst den och den var superbra.🌟🌟🌟🌟🌟!" Mvh Maritha

"Jag läste ut den på två dagar! En suverän bok om dina ”liv” just för att den är äkta! Känns som om ingenting är omöjligt efter att ha läst den och det gläder mig att du kunnat vända ”blad” så många gånger. Tänk om man kunde dela ut den styrkan till de som kommit snett i livet. Tack för en bra bok och ha ett fortsatt gott liv.🌟🌟🌟🌟🌟". Med vänlig hälsning, Eija

Absolut! Läste den i ett sträck!.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Sååå bra imponerad över Dig. Ser fram emot nästa, har bokat och betalt den..🌟🌟🌟🌟🌟"

"Tomas Öberg. Hela resan du berättade om, och din otroliga styrka att hitta dig själv o gå vidare.. Önskar att fler hittar samma väg.🌟🌟🌟🌟🌟"

"Den är superbra..🌟🌟🌟🌟🌟" Mvh Susette

"Jag tycker att den var gripande och utlämnande, hörde att du hade pratat med min man. Önskar dig lycka till! Hälsningar .🌟🌟🌟🌟🌟// Åsa

"Jag sträckläste din bok och tyckte den var jättebra! Vilken livsresa du gjort Hoppas det kommer en del två!!!.🌟🌟🌟🌟🌟 "Mvh Annica

"Alltså... En man Flera liv! Vilken jädra stark och avskalad bok om ditt liv! Wowfaktor! Blev så berörd när jag läste den... Stort tack för att du delar med dig! .🌟🌟🌟🌟🌟"

"Det hela var väldigt enkelt att förstå ! Lätt att ryckas med å bli rörd🌟🌟🌟🌟🌟"

"Helt tagen blev jag 🌟🌟🌟🌟🌟 "

"Boken är jättebra, kan inte sluta läsa den🌟🌟🌟🌟🌟 "

"Hej hela boken var otroligt bra. Flera på kö som vill låna den🌟🌟🌟🌟🌟"

"Ska läsa om den 1 gång till när jag har haft den utlånad. Och jag kan även rekommendera andra läsa den. Och att skolor använder den..🌟🌟🌟🌟🌟

"Tog 2dgr.Intressant och lite omtumlande story.Älskar böcker och filmer som handlar om det verkliga livet.Allt är inte rosenrött för alla,och jag tycker alla livshistorier är intressanta att läsa el höra om.Tack för att du delade med dig av din🌟🌟🌟🌟🌟"//Annika

"Jag har läst och dels har min son. Vi tyckte boken va riktigt bra.!! Tack. nu skall min sambo ochså läsa den!!!!🌟🌟🌟🌟🌟"

"Läst din bok, En man flera liv, nu, två gånger!🌟🌟🌟🌟🌟"

"Första gången jag började läsa, fick jag en klump i magen...det var som om jag läste om min son, som är 21. Det gjorde så ont att läsa, ha det svart på vitt, skrivet av någon annan men om min som. En skrämmande upplevelse.🌟🌟🌟🌟🌟"


Uttalande ifrån författaren


Tomas Öberg

"En bok som handlar om en del av mitt liv"

Tomas öberg

Berätta om din bok! Vad handlar den om? Vad vill den förmedla?

Det handlar om mitt liv; knark, slagsmål, nära döden, relationer, sex, självhat, kärlek, resor, galna äventyr, slagsmål, livet och friheten. Från att själv ha varit mobbad, till att börja mobba, om livet med fylla och slagsmål, knark och självhat men också om drivet som får mig att agera och börja ta ansvar. Jag skriver om min livs kärlek och hur jag hade uppnått exakt det jag drömt om, för att i nästa sekund förlora allt. Den är skriven för att nå och väcker starka känslor. Samtidigt som det finns utrymme för egna reflektioner och insikter. Boken förmedlar att det går att ändra på sig och skapar hopp. Den får läsaren att tänka till både en och två gånger om sig själv och sitt liv.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har skrivit och sorterat mina tankar sedan jag slutade knarka. En sorts självterapi. Boken började på samma sätt, jag behövde bearbeta mitt liv och se allt mer objektivt

Var det tanken att göra en bok först?

Nej, jag började bara skirva. Av ren slump vart det en idea som ett år senare resluterade i en bok med hjälp av helt fantastiska människor.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Livshändelser och förmedlingen av dem. Att jag som person kan låta en annan människa uppleva mitt liv utifrån deras känslor utan levt det, det är ballt! Men oftast vill jag inte ens skriva utan jag måste tvinga mig själv. Om jag inte skrivit på några dagar har jag 100 ursäkter att inte göra det. Om jag hade varit tvungen att invänta inspiration varje gång hade boken aldrig blivit av. Jag tar rådet av Steven Pressfield: skriv bara.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Först fick jag höra; Va? Ska du skriva en bok? Du är så ung, en självbiografi skriver man när livet är klart. Vilket jag inte var förvånad över då ingen har fått ordentlig insikt i mitt liv innan. När jag väl berättade lite snabbt så sa de flesta ”Wow häftigt ! Kör bara, lycka till”

Varför ska man läsa just din bok?

Det flesta människor kommer kunna relatera till delar ur boken eftersom de själva har gått igenom liknade eller känner någon som gjort/gör. Jag hoppas det ger ett nytt perspektiv och hopp för deras liv. Föräldrar till barn i tonåren tror jag verkligen skulle ha nytta utav att få inblick i ett annorlunda liv som de själva kanske inte levt. Boken är en möjlighet till detta. Och om man inte vill läsa den håller jag även på spelar in den till ljudbok.

Vad gör du när du inte skriver?

Tränar, surfar, sparar pengar till lägenhet, reser, umgås med vänner, läser  och försöker förstå mig själv bättre. Jobbar heltid på ett ”vanliga jobb” samtidigt som jag hjälper företag med försäljning och marknadsföring.

Skriver du på något nytt nu?

Då folk verkar älska min bok och hur jag skriver så fortsätter jag att skriva.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Två råd från Steven Pressfield. 1. Skriv bara, varje dag ( lägg in på schema om jag måste ) 2. Se ditt skrivande som två faser. Fas 1 : Kreativa stadiet, skriv bara Fas 2: Gå in och redigera Att göra båda saker samtidigt går inte.

Är det något annat du vill tillägga?

Prova att använda skrivande som terapi. När jag slutade med droger satt jag och skrev varje kväll innan jag skulle gå och lägga mig. Det här enkla tricket gjorde så att jag kunde sova. Det gav mig en frid för stunden då jag inte hörde ”demonen” när jag låg där i tystnaden

Media

tidningsutklipp bärgslagsbladet "företagare ger råd till ungdomar"tidningsutklipp bärgslagsbladet "värsting blev bästing"tidningsutklipp bärgslagsbladettidningsutklipp bärgslagsbladet "från pundare till författare"

10 goda anledningar att Förboka nu

 

  • Pengarna tillbaka garanti – Om du inte är nöjd har du pengarna garanti i 30 dagar
  • Fri frakt (värde 69kr)
  • Du får ett tryckt exemplar  (värde 189kr)
  • Du får e-boken gratis (värde 49kr)
  • Ljudboken är inkluderad(värde 49kr)
  • Du kommer bli tagen på en berg och dalbana i din känslovärld
  • Ge hopp dig hopp
  • Inspirerar dig
  • Ge dig ett bredare perspektiv & ta del av en värld du kanske inte levt i
  • Reflektions möjligheter och förstå dig själv och din omgivning bättre

Ps. Gör dig själv och en vän en tjänst, beställ två eller flera böcker och ge bort