Du och dina känslor - en bok till känslomässig frihet

 

"Detta är verkligen en bok som är skriven med eftertanke och erfarenhet som ruskar om mig som läsare."

 

Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet

Släpptes 2021/03/30


Att säga jag ”känner” är en förenklad bild. Det är som att definiera en persons personlighet som ”blå” eller ”röd”. Visst, det gör saken enklare i stunden men när du har dessa förenklade perspektiv begränsar du dig själv, andra människor och dina möjligheter.

Huvudrollen som känslor spelat och spelar är att få oss att överleva. Vilket kan vara diskuterbart ibland eftersom du kanske, liksom jag och många andra har gjort saker som inte är bra.

Vissa saker kanske till och med har varit helt idiotiska och en liten procent av dessa återupprepar vi med ett fullkomligt förödande resultat.

Du kanske dejtat samma typ av personlighet flera gånger?

Du kanske känner att ”jag borde ha kommit längre”?

Att du trodde att du skulle ha varit eller blivit någon annan eller ha gjort något annat?

Du kanske är missnöjd med något i ditt liv?

Blir vansinnigt arg när någon kör bil som en ”idiot”?

Du kanske känner daglig sorg?

Du kanske har ångest som dränker och dränerar dig?

Är besviken? Din rädsla kanske håller dig fast i bojor?

Du kanske lever i ett självskadebeteende eller att du känner dig "trasig"?

Istället för att återspegla både känslorna och tankarna för att få veta sanningen håller vi kvar vid ”jag är trasig” eller "jag har ångest" .

Om du däremot skulle återspegla ”jag känner mig trasig” kanske du skulle förstå att ”jag tror jag är trasig eftersom jag känner mig övergiven av andra”.

Vad du egentligen känner är en smärtsam sorg, inte att du är ”trasig”.

Tankarna och känslorna av att vara ”trasig, dum, osmart” är enbart utklädnar. De klär ut sig som vargen gör i Rödluvan. Vargen klär ut sig till mormor och på ett liknande sätt klär sig sorg, rädsla, ilska eller/och skam ut sig exempelvis till “jag är dum, trasig och/eller till och med jag känner ångest”.

Att lära dig vad som är vad kan hjälpa dig hantera dina tankar och känslor som leder till klokare val. Vilket ger dig mer klarhet i vad som faktiskt är och inte bara skeva illusioner som är tankar som du definierar som känslor som dränerar ditt självvärde och gör så du mår skit.

Boken ska hjälpa dig att få en klarare bild av dina tankar, känslor och dig själv för att må bättre.