De fallna änglarna

 

"Det är som den värsta thrillern."

 

De fallna änglarna

Släpptes 2021/11/15


När jag hörde orden “jag går och lägger mig” fylldes jag av en lättnad.

En lättnad som gjorde att det kändes som att jag kunde andas ut.

Det var som att tio ton sten släppte från mina axlar. Sten som ”han” var ansvarig för. Sten som jag hatade att bära.

Tanken på den tunga bördan men också lättnaden fick mig att känna ett sug efter en cigarett eller var det en flykt?

Innan jag hann besvara frågan dansade röken ner i mina lungor.

Varför stannade han inte bara ute? Tänk om han bara kunde somna utomhus en enda natt? Ingen hade saknat honom, ingen hade letat efter honom. Tankarna ingav både en lättnad och en glädje.

Jag insåg att jag satt där och log, ett genuint och lättat leende… när inträffade det senast? Jag kommer inte ens ihåg.

Var jag ett monster då jag tänkte och kände en stor lättnad över hans kommande död, eller gjorde det mig… mänsklig? Jag står inte ut en sekund till, han måste försvinna ur mitt liv.

Vad jag såg var reflektionen av mitt egna ansikte i fönstret. Synen fick mig att bli glad, nyfiken och förvirrad på en och samma gång.

Det såg inte ut som jag. Jag gick fram till fönstret för att se om det verkligen var jag. Leendet var borta men jag såg något annat i mörkret.

En till synes annan kvinna som såg bestämd och kraftfull ut. Vem var det? Var det jag?

Vad säger testläsarna om boken?

 

“Det är som den värsta thrillern. Lite för detaljerat i morden för min smak, men har på något underligt sätt behållning av det. Upplösningen blev en befrielse, och jag skulle vilja ha en uppföljare om dem två, i en ljus bok. Absolut läsvärd för den som gillar svart drama, tyckte om gissningslekarna om vem som berättade för stunden. Mina känslor åkte berg- och dalbana.  Tack för förtroendet än en gång! .🌟🌟🌟🌟🌟

“Målande beskrivning av allas karaktärer och spännande att man verkligen måste läsa en bit i varje stycke för att hänga med på vems personlighet/tankar som beskrivs. Liten mix av THE girl with THE Dragon Tattoo och "Silverbjälke" - rå, kall, tragisk och speglar ändå en verklighet som tyvärr finns. Jag är fortfarande arg och ledsen över flickans och pojkens öde, som ingen av dem valt att växa upp i. Ett till synes lyckligt slut, som ändå får en att fundera. Sexscenerna i slutet är lite liknande som tidigare böcker, då jag läst alla. Ändå passar de in. Beskrivningen av vågorna och surfen gör att din personlighet/ditt intresse förankras i boken på ett passionerat sätt. Jag ser fram emot en fortsättning.🌟🌟🌟🌟🌟"

“En mörk berättelse med en sammanhängande tråd som gjorde att jag "fastnade" för den. Man vill läsa klart och se hur det går för de inblandade. Hela boken berörde. Man känner medlidande för de olika individerna som har det tufft på olika sätt. Rå, mörk, dyster och jag tyckte om skrivspråket. Rått och rättfram..🌟🌟🌟🌟🌟

Spontant-äckligt,rått,naket,grymt och eländigt. Målande beskrivningar. Man kan känna lukten, atmosfären och mycket känslor. Så jävla bra. Du har vävt in det snyggt. Man hänger med och vill läsa mer. Så,jag läste oavbrutet. Känns nästan lite snöpligt nu. Hur blev det sen? Vad händer? Och sen kommer mamma-hjärtat in... Du skriver så utlämnande,så direkt... Mamman undrar ju såklart hur mycket som är fantasi och vad du gått igenom? Hoppas du har livlig fantasi. Brutalt men ändå kärleksfullt,på nåt sätt. Bara läst igenom den en gång. Ska läsa den igen. Minst en gång .🌟🌟🌟🌟🌟

“Älskar det nakna, råa sättet som den är skriven på. Precis så som verkligheten är. Gillar när man skriver från flera personers synvinkel och hur de tänker och uppfattar situationer så olika. Att det inte är förutsägbart när man börjar ett nytt kapitel man vet inte vem som är ” jag”. Du beskriver det som väl de flesta av oss vill leva som, jag menar en fasad utåt och något helt annorlunda innanför väggarna. Tankarna att ” om hen bara är död, så blir allt bra....”. Skönt att du inte skriver om fåglar som kvittrar och solen som skiner, utan hur det kan kännas när livet är som jävligast. Ser fram emot en fortsättning och jag hade kunnat skrivit mycket mer om den här boken, men den är avskalad, naken,på, en bok helt i min smak..🌟🌟🌟🌟🌟

“Hela boken berörde mig. Den är naken, oförutsägbar och tänkvärd. Jag tycker om när man skriver i jag form och växlar mellan olika personer. Blir en 10. Känslan i boken är ” en del dödar psykiskt för att överle va, andra dödar fysiskt för att överleva”. Boken känns som en riktig käftsmäll och ett uppvaknande. Kommer absolut att rekommendera den till andra. Jag kastas tillbaka i tiden och minns alla ggr man vaknat, bakfull och eländig i en främmande säng, när jag läser boken. Man vill att någon annan ska hjälpa en att ta sig ur all skit man satt sig i, när det är jag själv måste göra något för att få en ändring...🌟🌟🌟🌟🌟

Mörk oärlig ärlig, om man nu kan svara så. Skriv språket rakt ärligt lätt förståeligt inget humande. Boken berör mig massor. Känslor pendlade från 0-100 mycket känslor mest arg och ledsen, lite hopp då och då.🌟🌟🌟🌟🌟.”

Grymt bra skrivet. Inlevelsefullt och ärligt. Din beskrivning är målande och man kan känna lukten av misären. Intressant läsning och fascinerande hur du tänker dig in i "olika huvuden" . Tack för att jag fick läsa.🌟🌟🌟🌟🌟

En brutal,  rak och skrämmande berättelse som skildrar flera olika karaktärer som lever åtskilda men ändå sammankopplade i samma misär och väcker känslor för dem alla.  Väldigt vacker och samtidigt rå och hemsk. Välskriven och full av känslor,  tankar och reflektioner.🌟🌟🌟🌟🌟

“Fruktansvärt rå, men så bra skrivet. Intressant och annorlunda berättelse där alla hade en historia tillsammans. Gillade att den berättades ur jag perspektiv..🌟🌟🌟🌟🌟"

Uttalande ifrån författaren


Tomas Öberg

“Ibland säger min själ fruktansvärda, sjuka och vridna saker. I den här boken får du ta del av de mer mörka nyanserna av mitt skrivande.”

Tomas öberg

Media

tidningsutklipp bärgslagsbladet "företagare ger råd till ungdomar"tidningsutklipp bärgslagsbladet "värsting blev bästing"tidningsutklipp bärgslagsbladettidningsutklipp bärgslagsbladet "från pundare till författare"

9 goda anledningar att Förboka nu

  • Pengarna tillbaka garanti – Om du mot all förmodan inte är nöjd har du pengarna garanti i 30 dagar. Du får även behålla ljudboken och e-boken.

  • Fri frakt (värde 60kr)

  • Du får ett tryckt exemplar (värde 189kr)

  • Du får e-boken gratis (värde 49kr)

  • Du får tillgång till ljudboken direkt efter köp (värde 49kr)

  • Du får en rabattkod på 25% som gäller alla dina framtida köp

  • Du kommer att få uppleva något helt annorlunda i mitt skrivande

  • Du får en video där jag pratar om boken och hur det var att skriva den

  • Du tävlar om en middag tillsammans med mig (Gäller endast de femhundra första som förbokar)

Ps. Gör dig själv och en vän en tjänst, beställ två eller flera böcker och ge bort