Datapolicy & Cookies

Så använder vi cookies

Cookies används för att förbättra webbplatsens tjänster. En del av dessa cookies är helt nödvändiga för funktionaliteten på webbplatsen medan andra används för att förstärka användbarheten och din användarupplevelse.

Nödvändiga cookies används för att:
– komma ihåg vad som finns i din kundvagn
– komma ihåg hur långt du har kommit i din beställning

Funktionscookies används för att:
– komma ihåg dina inloggningsuppgifter
– säkerställa din säkerhet när du är inloggad
– se till webbplatsens sidor ser konsekventa ut
– erbjuda live chat-funktion

Prestandacookies används för att:
– förbättra webbplatsen genom att se till att de sidor du besöker laddas snabbare
– förbättra användarupplevelsen

Tredjepartscookies används för att:
– ge dig möjlighet att dela och gilla innehåll
– skicka information till andra webbplatser för anpassning av deras annonsering.
Exempel på användning
Cookies används för att förbättra webbplatsens tjänster, till exempel genom att:
– möjliggöra vissa specifika tjänster som inte skulle fungera utan cookies, till exempel betalning
– möjliggöra en tjänst som känner igen din enhet så att du slipper uppge samma information flera gånger
– komma ihåg att du redan har angett användarnamn och lösenord när du loggade in på tomas oberg så att du inte behöver upprepa detta för varje sida du besöker
– mäta hur många personer som använder tjänsterna så att vi kan göra dem enklare och snabbare
– analysera data som hjälper oss förstå hur du använder webbplatsens tjänster så att vi kan förbättra dem

Om du inte tillåter användning av cookies kan vissa funktioner och sidor inte fungera som de ska. Till exempel kan du då inte använda funktionen för inköpslistor.  Om du vill radera cookies som redan finns på din dator: se instruktionerna i din webbläsare genom att klicka på ”Hjälp” i menyn. Du kan läsa mer om cookies och hur de används på https://www.pts.se/cookies eller genom att klicka på ”Hjälp” i webbläsarmenyn.

Personuppgifter
Tomas Öberg, orgnr. 8905050418, Hagavägen 37, 73140 Köping, e-post: Tomas@tomas-oberg.se, telefon: 0737703159, är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du som kund lämnar till 895050418. Dina uppgifter används för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, såsom ge dig god service, olika marknadsföringsaktiviteter och erbjudanden som är anpassade för dig. För att uppnå detta kan dina uppgifter behöva samköras med andra register. Vi dokumenterar även den kommunikation vi har med dig i de fall du gör en reklamation, detta för att tillhandahålla den service du förväntar dig av oss. Du som kund har rätt att efter skriftlig begäran, få skriftlig information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Personuppgiftslagen (PUL)
1998 fick en ny lag, personuppgiftslagen. Enligt denna lag har du rätt att få information om behandling av personuppgifter och vi ber dig också samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Det är därför som du ombeds att göra detta på webbplatsen.

Personuppgiftshantering
Tomas Öberg avser vi att ge dig så mycket kontroll som möjligt över din privata information; det är viktigt för mig att du känner dig hemma när du besöker vår webbplats. 198905050418, Hagavägen 36, 731 40 Köping, org. nr. 198905050418, är ansvarigt för de uppgifter du lämnar till 19895050418, t.ex. när du beställer en bok eller en vara eller blir medlem i vår medlemsklubb. Sådan information, inklusive din e-postadress, används på följande sätt:
Dina uppgifter sparar vi och använder för att vi kan ge dig den service du förväntar dig (t.ex. skicka dig boken du beställt) och i övrigt ge dig en god service. Uppgifterna används också för att uppmärksamma dig på erbjudanden inom dina personliga intresseområden samt övrigt i marknadsföringsmål, såsom utskick av nya böcker och erbjudanden särskilt anpassade till dig. Vid ej genomfört köp kan du komma att bli kontaktad via e-post som påminnelse innan din påbörjade kundvagn töms. Uppgifterna kan också komma att samköras med andra register för ovanstående syften och för att upprätthålla en god kund- och registervård.