Spökskrivare

Finns det något som du känner att du vill berätta?


Något som du tycker är viktigt, som du vill dela med dig av till världen och som du inte lyckas att få nerskrivet på papper? 

Du kanske känner att du inte har tiden, energin eller lusten? Du kanske inte vet hur du ska pussla ihop allt och hur du ska få det att “flyta”?

Skulle du vilja ha hjälp med att berätta vad som är viktigt för dig?

Låt mig få hjälpa dig att skriva ner din berättelse, den du känner är viktig och som du vill dela med resten av världen. Den berättelse du vet skulle skapa förändring. Den berättelsen kan jag hjälpa dig med så att du kan berätta den på ditt sätt.

Låt oss vara ärliga!

Tid är tyvärr inget vi får mer av utan mindre. Tiden som upplevs gå snabbare ju äldre man blir.

Om du inte fått ner dina ord på papper idag vad får dig att tro att du “en annan dag” ska få den tiden, energin eller orken?

Varför vänta ännu längre om tiden försvinner tillsammans med minnet? Du vaknar tyvärr inte bara en dag och kan skriva, det är något du måste öva på.

Det är något som jag övar på varje dag så ta hjälp och berätta vad du känner att du vill berätta och vad du tycker är viktigt.

Detta är något alla människor som vill skriva borde få ta del av. Ta hjälp av mig. Tillsammans berättar vi vad du velat berätta så länge.

Jag kommer att fungera som din personliga ”kock”. Du bestämmer receptet och jag tillagar det med min erfarenhet av ord utan att du behöva lägga ner tiden eller energin på att utforma “receptet” eller använda några “köksredskap”.

Tillsammans kan vi få din berättelse att få liv, din berättelse som kan inspirera andra och få andra att förstå. Berättelsen som kan befria dig och läka dig och som kan ge andra hopp och styrka. Berättelsen kan ge andra kunskap, den kan rättfärdiga ditt förflutna. Din berättelse kan förändra ditt och andras liv.


En början till ett spökskrivningsprojekt


“Tårarna brände innanför ögonlocken och rädslan skrek genom kroppen. Jag kände hur den ekade djupt inne i benen och ända in till själen. Magen krampade, den gjorde ont och jag hade svårt att andas eftersom allt spelades upp framför mina ögon. Alla känslor och minnen startade som i en film så fort jag såg den stora allén som ledde fram till det idylliska huset på landet. En film som jag inte ville se men som jag satt fast i. Jag såg framför mig alla gånger jag blivit inlåst eller tvingad att gå till “lekrummet” så de fick vara i fred. Lekrummet som egentligen var en vindsgarderob som de hade byggt om. Denna vindsgarderob var ett kallt och avlångt rum med ett litet fönster mot våran rundel. I detta rum var jag varje dag och ibland kunde jag höra hur min mamma prata med min morfar. Hon sa till honom att jag var ute och lekte hela dagarna. Hennes lögner knöt sig i magen och jag grät. Jag ville att min morfar skulle få veta hur min mamma och hennes gubbe behandlade mig. Min morfar var som en stor nallebjörn med ljusblå ögon och det  grövsta men snällaste ansiktet jag någonsin hade sett. En dag när jag var fem år kom min morfar på besök. Jag såg honom parkera sin klarröda Opel på grusplanen och gick mot ytterdörren. Jag vinkade glatt och hoppfullt från mitt lilla fönster. Jag vinkade och vinkade men han verkade inte se mig. När han inte såg mig var det som om hela min värld gick i tusen bitar. Det var första gången jag tänkte att jag ville dö. Jag stod innanför dörren och lyssnade. Jag hörde hur min mammas dåvarande gubbe som hade stora alkoholproblem ljög och sa “hon är ute och leker”. När jag hörde orden dog ytterligare en bit av mig och jag kände hur det skrek inom mig. Jag började att skrika och banka på dörren för att morfar skulle upptäcka mig fastän jag var livrädd för vad som skulle hända om mamma eller gubben skulle höra mig. Min morfar verkade inte höra så jag slutade och vände mig om mot fönstret igen och såg hur han gick tillbaka mot bilen. Min morfar skulle åka ifrån mig och jag skulle bli fast här för evigt. Den tanken framkallade fullständig panik och jag började att banka hysteriskt på fönstret. Allt jag ville var att min morfar skulle höra mig och att han skulle hjälpa mig. Jag bankade skrek och grät samtidigt som jag var livrädd för att min mor och gubben skulle höra. I den stunden såg jag hur morfar plötsligt stannade och vände sig om och tittade mot fönstret. Jag fortsatte vinka och banka och såg hur morfar gick med bestämda steg tillbaka mot huset. Jag hörde hur min morfar slet upp ytterdörren och svor medan min mor och hennes gubbe skrek att de skulle ringa polisen. Min morfar brydde sig inte om deras skrik och hot. Jag hörde hans tunga steg i trappan och sedan såg jag bara hur dörren slets upp och flisorna flög.

“Nu ska vi åka hem Gunilla!”

Vad säger de som anlitat mig som spökskrivare?


“Jag har i 25 års tid försökt att skriva ner några av mina barndomsminnen men tyvärr så blev det bara kaotiskt och oläsbart. Jag har svårt att uttrycka mig i ord. Tomas fick då ”uppdraget” att skriva ner mina upplevelser. Jag skrev rakt ur hjärtat och när jag sedan fick tillbaka “mina ord” och läste var det som att jag var där och ung på nytt. Jag såg mina minnen exakt som de var då och med samma känslor. Jag upplevde allt igen vilket var märkligt, fantastiskt och skrämmande på samma gång. Jag rekommenderar er verkligen att anlita honom som spökskrivare.” – Okänd

“Jisses det var som jag var där igen. Jag har försökt skriva sedan jag var i tonåren men jag kan inte uttrycka mig i ord. Du får orden att bli verkliga och man lever sig liksom in i texten. Det känns så konstigt att få min historia på pränt. Du får orden att bli till bilder. “- Okänd

Hur går det till att anlita mig som spökskrivare?


Hur fungerar det?

Först görs en provskrivning, en provskrivning som normalt innehåller 500 ord. Om båda är nöjda efter provskrivningar kan vi diskutera större projekt.

Efter att du beställt en provskrivning får du ett mejl och i det mejlet ska du bifoga antingen

* En ljudfil eller videofil där du berättar om en händelse du vill dela med dig av

* Skriva ner berättelsen

* Punkta upp

Ditt underlag använder jag därefter som mall.

Vad kostar det?
En provskrivning kostar 600 kr

Vad händer efter provskrivningen?

Om båda parter är nöjda kan vi diskutera ditt projekt.

Men jag har ett större projekt och vet att du är rätt?

Allt börjar med en provskrivning.

Hur långt tid tar det?

Det beror på hur många projekt som ligger före i kön och ja, du kan köpa prioritet.

Att köpa prioritet

När du köper prioritet får du förtur även om det ligger projekt före i kön.