Skrivarkurs – Bokskrivande

För dig som vill skriva en bok men som inte kommer igång!


Har du en dröm om att skriva en bok? Berättar din inre röst att “det här är viktigt, du borde skriva ner det och dela det med världen?”

Många har en dröm om att skriva en bok. Tyvärr uppfyller väldigt få drömmen om att dela sin inre röst med resten världen.

De gör det inte eftersom det är allt för överväldigande att börja skriva.

Det finns för många hinder och problem som står i vägen.

Det handlar inte bara om hur du ska skriva utan även hur du ska hitta motivationen, hur du ska tänka kring skrivandet, hur du sedan fortsätter att skriva utan att ge upp, hur du ska våga att skriva och kanske till och med hur allt till slut blir en bok.

Drömmen blir som en hydra med flera huvuden. En hydra som känns helt omöjlig att besegra. Därför börjar du inte att skriva utan håller orden inom dig.

Detta skapar ångest, frustration och sorg eftersom du vet att du borde ta dig samman och börja ditt författarskap. Du gör det inte trots att du vet att dina ord är viktiga.

Du börjar inte skriva trots att dina ord kanske till och med skulle kunna förändra världen.

Istället för att förändra världen med dina ord så låter du hydran besegra dig vilket gör att du lever i en tyst frustration, sorg och ångest.

Känslorna kanske blir värre ju mer du väntar och till slut kanske det är för sent. Du blir ”nergrävd och bortglömd” precis som många andra blivit som haft samma dröm som du. 

Drömmen dör och du får aldrig ut dina ord som skulle kunna göra en förändring både i ditt liv och andras. Det behöver inte vara så…


Mitt första boksläpp som kändes helt overkligt

(Mitt första boksläpp som kändes helt overkligt)

Trots att skrivardrömmar dör dagligen behöver inte din dröm göra det

Dina ord kan nå ut till världen och du kan göra en förändring!

Tänk dig själv att dina ord har nått ut till hundratals, kanske tusentals eller till och med till hundratusentals människor?

Tänk om du en dag till och med sitter med din egen bok i handen. Hur skulle det kännas? Hur stolt hade du varit över dig själv då? Jag vet hur det känns både innan och efter.

Något annat jag vet är att det inte behöver vara så komplicerat att uppnå din skrivdröm. Tro mig, du behöver inte vara någon expert.

Mitt eget skrivande började 2015 efter att mitt liv hade kraschat

Jag satt på en vit pinnstol vid ”mitt” skrivbord i Peters sjuåriga sons rum. Skrivbordet var fullt av leksaker, på golvet låg det en bilmatta och i byrån bakom låg mina kläder.

På byrån stod ett tomt terrarium. Det var tomt för att Peter och hans son skulle ”fånga” en ödla eller en orm istället för att köpa en.

Då försvann plötsligt intresset för ett djur, vilket Peter visste, smarta Peter. Sängen jag sov i kunde jag precis ligga raklång i. Jag kommer ihåg att jag vissa nätter låg och tänkte på hur märkligt livet var.

Att jag var 25 år och bodde i en sjuårings rum och att jag egentligen inte kände att jag hade något att leva för.

Jag kände att jag förlorat det jag tidigare hade levt för. Att jag inte längre visste vem jag var, vad jag ville eller vad sanningen bestod av. Att jag inte visste varför jag inte gjorde något åt mitt liv, varför allt bara kändes hopplöst och varför jag led.

Under den här tragedin mötte jag en person i en liten lokal bokaffär i Köping. Affären hette Fablernas Värld.

Ja, det är Köping som kallas Sveriges tråkigaste stad och där man bakade världens längst smörgåstårta (som sedan blev filmen Tårtgeneralen)

Ja, det är samma Köping där den omtyckta tv-serien En annan del av Köping utspelar sig och ja det är samma Köping som tåget swishar förbi utan att du lägger märke till det.

Bokaffären kändes otroligt välkomnande och designen var klassiskt shabby chic, något jag uppskattade då de hade ett öga för design och känsla.

Jag såg en äldre kvinna sitta bakom ett bord med en trave böcker framför sig.

Hon hade blont hår, blå ögon och såg ut att vara rätt så kort. Längden var svår att avgöra då hon satt på en stol men det var det första intrycket jag fick.

Hon såg väldigt varm och välkomnande ut fast hon inte sagt något alls. Det lyste om henne som om: “Hej, kom och prata med mig, jag är trevlig!” vilket jag också tänkte och sa till mig själv “Ja, varför inte”.

Jag gick fram till bordet utan att ha en aning om vad jag skulle säga. Orden började flyta fram och konversationen var väldigt lättsam, enkel och engagerande.

Vi pratade om allt mellan himmel och jord för att så småningom komma in på livets frågor som meningen med livet och döden, vad vi gör här, hur jag såg på världen.

Hon började fråga mig om mig själv, mitt liv och efter en stund satt hon tyst. Jag kände inget behov av att fylla ut tystnaden utan stod bara där likt en fågelholk och iakttog henne.

Hon tittade på mig som om hon funderade på något, något jag inte hade en aning om, något som skulle förändra mitt liv för evigt.

”Du borde skriva en bok och börja föreläsa”, sa hon med en förtroendeingivande röst.
“Hur gör jag det?”, frågade jag och log.
“Du kan börja med att gå med i ett projekt.”
“Okej”, svarade jag utan att ha en aning om vad jag egentligen svarade ja på.

På samma sätt som jag svarade ja, kan du också göra det och förverkliga din skrivdröm!


(Mina tre första böcker)


Efter en månad fick jag idén att jag ville prova att skriva min egen bok

Jag började inte att skriva varje dag utan lite då och då eftersom jag inte kände att jag hade tid. Detta var egentligen bara en ursäkt då jag lät min hydra bestämma över mig.

Efter en månad fick jag idén att jag ville prova att skriva en egen bok.

Det var en bok jag inte hade en aning om hur jag skulle skriva, om jag någonsin skulle skriva klart den, hur lång den skulle vara, hur många kapitel den skulle ha, vad namnet på boken skulle vara, hur framsidan skulle se ut, hur jag skulle trycka den, var jag skulle sälja den, vad folk skulle tycka och tänka om den eller om jag ens var “bra nog” att skriva en bok.

Där och då började jag skriva på boken En man, flera liv. De första veckorna som jag skrev på boken kändes som flera år. En vacker dag som egentligen inte var speciellt vacker utan en deppig, regnig novemberdag blev jag klar med första kapitlet.

Dagen lyftes upp av att jag äntligen skulle skicka in första kapitlet till boken En man, flera liv för korrekturläsning.

Ett kapitel jag tyckte var klart för att bli en del av en bok. Den sista tiden hade jag stirrat mig blind på texten. Den följde med mig i min vardag och hemsökte mina drömmar men när jag skickade iväg texten kändes allt mycket bättre.

Det var som om en liten solstråle träffade mitt ansikte och jag kände en våg av värme.

Någon vecka senare fick jag tillbaka min text. Jag satt i samma rum som då jag var klar med kapitel ett men nu med ett hopp om att kunna skicka iväg kapitel två. I samma stund som jag öppnade dokumentet såg jag att det var fullt med kommentarer och röda markeringar!

De röda markeringarna eskalerade som en lavin och det kändes som om jag var tillbaka i skolan. I skolan var alla mina uppsatser fyllda med röda markeringar. Då var det så mycket röd färg att det lika gärna kunde ha varit röda papper. Min grammatik var inte ett dugg bättre nu, kanske till och sämre. Efter att lavinen av röda markeringar lagt sig såg jag sanningen.

TRE HUNDRA röda markeringar på tjugo sidor som jag hade känt var klara för att bli en del av en bok!

Det var stora hål, som kratrar i berättelsen. Meningar och paragrafer satt på fel ställen och grammatiken... Felstavningar precis överallt och jag blandade alla tidsformer hej vilt. Vissa meningar innehöll tre olika tidsformer.

Om någon i Vilda västern hade läst min text hade de kanske tänkt ”Vad fan är det här?”

Texten var totalt laglös, skriven av en totalt ordblind, talanglös man som hade problem med att berätta i ord.

Jag kunde inte stava, berätta och var ordblind. Någon i det laglösa Vilda Västern hade säkert sagt ”Det här är totalt laglöst!”

Hydran höll på att vinna över mig

Jag trodde inte mina ögon när jag satt och scrollade igenom dokumentet, jag räknade alla markeringar igen. Det var fortfarande trehundra.

En stor del av mig övervägde att ta bort skiten, lägga ner projektet och aldrig prata om det igen men av någon anledning tog jag tag i texten.

Det var ett underverk eller så kanske jag var för envis för mitt eget bästa! I efterhand vet jag att det var för att jag fick hjälp. Du kan precis som jag även slutföra din dröm om att skriva din bok!

Jag gick igenom alla kommentarer och skickade in kapitlet igen. Nu, nu var det klart för att bli en del av boken! Hoppet var på topp tills jag fick tillbaka det med 150 röda markeringar. Gången efter var det 75 markeringar och sedan ungefär hälften av det. Det var inte bara första kapitlet som var som ett rött papper utan alla.

Det var ett fram- och tillbakaskickande av alla kapitel tre eller fyra gånger. Till slut blev det en bok men jag hade inte klarat det utan hjälp, stöttning och verktygen jag fick.

(En föreläsning om min första bok)

Som du säker förstår började jag med en gigantisk hydra

Det var hydran som höll på att döda min skrivdröm. Idag har jag skrivit och släppt sex böcker (ytterligare två böcker är planerade 2021) Jag har skrivit hundratals blogginlägg och jag skriver dagligen.

Mina böcker har sålt i över tio tusen exemplar och min blogg har haft över 250 tusen unika besökare.

Det här berättar jag inte för att skryta utan för att bevisa vad som är möjligt om du vågar ta hjälp, få verktygen och stöttningen du behöver för att vinna över din hydra.

Utan hjälp hade jag aldrig vunnit så jag vet hur viktigt det är och hur bra det känns att besegra hydran.

Tänk dig själv om du agerar på din skrivdröm, att du besegrar hydran och får ut ditt budskap! Att du förändrar ditt och andra människors liv! Att du får ut din bok, hur skulle det kännas?


E-kursen är för dig som vill uppfylla din skrivdröm!

 •  En balanserande kurs med skrivtips och mindset
 •  Lättsamma och pedagogiska lektioner
 •  Lär dig skriva enkelt utan att krångla till det i onödan
 •  Få idéer och tips på hur du hittar och förstärker din skrivarröst
 •  Coaching av mig
 • Hjälper dig att ta bort gissningen och osäkerheten i ditt skrivande
 •  Du får veta hur du ska hantera skrivkramp och använda din inre kritiker till din egen fördel
 • Praktiska tips och metoder om hur du kan implementera dem direkt i ditt skrivande för att göra det enklare och roligare
 • Hjälper dig att bli mer framgångsrik och självsäker i ditt skrivande
 • Få inspiration, motivation, fokus och träffa likasinnade människor som gillar att skriva
Vad ingår?

Vad säger några kursdeltagare?

Jag är iaf supernöjd och har lärt mig massor i skrivkursen

”Jag är supernöjd och har lärt mig massor. Tack för att jag fick möjligheten att delta i den här kursen 🙏🌞🌟🌟🌟🌟🌟” – Anna-Karin Hjerpe

En riktigt bra skrivkurs!

”En riktigt bra balanserad kurs som jag tror är givande för de flesta som inte redan är etablerade författare (än) men som gillar att skriva och vill komma igång. Man får på ett lättsamt och pedagogiskt sätt ta del av Tomas erfarenheter och metoder på ett grundligt och lagom omfattande sätt. Lektionerna är inte heller för långa utan bra balanserade. Då jag (som tidigare sagt) inte är någon ja-sägare. En god investering i att komma igång med eget skrivande och Tomas är även generös med att dela med sig i sista lektionen om hur man går vidare och ger ut sina böcker på egen hand. Detta är väldigt värdefullt. Tack för en riktigt rolig, givande och bra kurs!🌟🌟🌟🌟🌟” – Joey

Suverän skrivkurs!

”Finner inga ord för min Tacksamhet. Jag har älskat varje stund av att fått delta i din suveränt gjorda kurs! Jag har lärt mig så otrolig mycket av dig. Och jag känner att jag bara vill skriva o kanske kunna delge någon Du skall va otroligt stolt över din förmåga att på ett pedagogiskt o lärorikt sett förmedlat, genom handling med ord ,videor och tankar. Du har hela tiden sporrat, kommit med fina stöttande ord längs åtminstone min krokiga berättar väg. Stundtals har jag känt det som om du lagt ner massor av din tid bara för mig och känner mig så privilegierad. TACK TOMAS för att jag fick hänga lite med dig och få möjligheten att pröva skriva. Tomas du kommer att få ägna mycket tid framöver åt att undervisa kursmedlemmar lycka till.🌟🌟🌟🌟🌟” – Eva Olsson

”Jätteinspirerande lektion. Bra med tydlighet kring rutiner.🌟🌟🌟🌟🌟

”Jag har äntligen fått ner två sidor av det jag tänker skriva och det hade aldrig hänt utan dina lektioner. Det känns overkligt men galet bra. Det jag verkligen gillar med dig är att du går din egen väg och du visar att det är ok, men jag gillar även att du förklarar att det kanske inte alltid är vad svenska akademin skulle ha godkänt ??men att man kan göra som man vill. Det det gör att mitt självförtroende växer lite för jag har lite svårt att stå still i lededet och följa strömmen.🌟🌟🌟🌟🌟

”Har fått så bra tips av dig så jag känner att det är mycket roligare nu🌟🌟🌟🌟🌟

”Denna helgen nu har jag äntligen sett kursdel 3 och nu sitter jag för första gången på länge, och skriver igen! Tack för bra upplägg Tomas och trevlig lördag!🌟🌟🌟🌟🌟

Vem är jag?

Kursledare till hur du skriver en bok

Som du nu vet var jag i stort sett totalt ordblind, full av tvivel, rädsla och ångest. I andra ord var min hydra gigantisk. En hydra som nästan gjorde att jag gav upp. Men jag gav inte upp utan lyssnade på min inre röst och tog hjälp!
Och idag har jag skrivit och släppt sex egna böcker;

En man, flera liv (2015/2/22)
Max och Horan (2018/11/1)
Max fängslad av dig (2019/6/22),
Max och Horan del tre (2019/12/1)
Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp (2020/4/30)
Max och Horan del fyra (2020/10/30)
Du och dina känslor – en bok till känslomässig frihet (2021/3/30)

Jag har planerat att släppa: De fallna änglarna 2021, Max och horan del fem och en bättre framtid 2022. Mina böcker har sålts i över tio tusen exemplar och jag har även skrivit över hundra blogg inlägg. Och det här berättar jag inte för att skryta, utan för att visa vad som är möjligt om du bestämmer dig, vågar och tar hjälp.

medier jag synts i

.

12 goda anledningar att agera på din skrivdröm nu!

 • En chans att förverkliga din dröm och få ut ditt budskap
 • En balanserande kurs med skrivtips och mindset
 • Lär dig skriva enkelt utan att krångla till det i onödan
 • Lättsamma och pedagogiska lektioner
 • Praktiskt tips och metoder du kan implementera direkt i ditt skrivande för att göra det enklare och roligare
 • Få idéer och tips på hur du hittar och förstärker din skrivarröst
 • Du får veta hur du ska hantera skrivkramp och använda din inre kritiker till din egen fördel
 • Hjälper dig att bli mer framgångsrik och självsäker i ditt skrivande
 •  Hjälper dig att ta bort gissningen och osäkerheten i ditt skrivande
 • Du kan få personlig coachning av mig
 • Pengar-tillbaka-garanti – Om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd har du 30 dagars öppet köp
 • Få inspiration, motivation, fokus och skaffa nya vänner för livet genom gruppen


Vanliga frågor och svar om kursen

Vad kostar kursen?
497kr

Kan jag delbetala?
Du kan dela upp betalningen med hjälp av Klarna.

Varför är coachning en del av kursen?
Jag vet hur viktigt det är med stöd, peppning, inspiration och få en möjlighet att prata med likasinnade. Du kommer att kunna bolla idéer, få råd, stöd, feedback och även inspiration från mig och andra.

Måste jag skrivit en bok?
Du behöver absolut inte skriva en bok. Det här kan vara din chans att äntligen få motivation, fokus, tekniker och hjälp att börja skriva.

Måste jag skriva en bok?
En del har köpt kursen för att “komma igång” med sitt skrivande, inte för att skriva och ge ut en bok.

Vad händer om jag inte är nöjd?
Om du mot all förmodan inte kulle vara nöjd med kursen får du pengarna tillbaka dvs. 30 dagars öppet köp. Det enda du behöver göra är att skicka ett mejl till tomas@tomas-oberg.se och förklara varför.

Vad är ”pengar-tillbaka-garanti”?
Du har rätt till 30 dagars öppet köp efter din beställning.

Behöver jag någon kunskap i förhand?
Nej

Varför en Facebookgrupp?
Stöd, pepp, inspiration och möjligheten att prata med likasinnade är en stor del av att lyckas. Därför är det inte bara en kurs med coachning utan en även en Facebookgrupp.
I gruppen kommer du att kunna bolla idéer, få råd, stöd, feedback och även inspiration från mig och andra.

Om jag är nybörjare kommer jag klara av den?
Det är en grundkurs och du kommer enkelt kunna följa kursen (video) via din padda, dator eller telefon. Lektionerna är enkla, pedagogiska och ger tips som du ska kunna implementera direkt.

Har jag tillgång till kursen överallt och när som helst?
Du får tillgång till en lektion i veckan. En lektion som du kan titta på via din mobil, dator eller padda när du vill. Du kan alltid gå tillbaka till tidigare lektioner för att titta igen. Även gruppcoachningssamtalen kommer att finnas som repris. För att ta del av informationen krävs att du kan logga in på Facebook eller att du har en mejladress.

Hur får jag tillgång till kursen?
Du kommer få tillgång till länkar. Länkarna är till både videos och till  gruppen.

Hur får jag tillgång till gruppen?
Gruppen ansöker du till och jag godkänner dig inom 24 timmar.

Hur är E-kursen upplagd?
Du får tillgång till en 1 lektion i veckan. En lektion innehåller fem till femton korta videos med enkla och konkreta tips som du kan implementera direkt.
Var tredje vecka kan du delta i ett gruppcoachingssamtal. Under samtalet går vi igenom individuella frågor du/ni har gällande ditt/ert skrivande. En del av kursen innebär att du ska implementera allt du lärt dig i en kort novell.

Hur betalar jag?
Enkelt och tryggt via Klarna