Skrivarkurs – Bokskrivande

Många har en dröm om att dela sina ord med världen. En dröm som berättar för dem att “det här är viktigt, du borde skriva ned det och dela det med världen”. Tyvärr uppfyller väldigt få den här drömmen eftersom det känns överväldigande att börja. Det är för mycket hinder och problem som står i vägen. Och det handlar inte bara om hur du ska skriva utan även hur du ska hitta motivationen, hur du ska tänka om skrivandet, hur du fortsätter att skriva, hur du ska våga att skriva och kanske till och med hur allt blir en bok. Drömmen blir som en hydra med flera huvudet. En hydra som känns helt omöjlig att besegra, så du börjar inte utan håller orden inom dig. Vilket skapar en ångest, frustration och sorg eftersom du vet att borde..  Men du gör det inte trots att du vet att dina ord är viktiga. Och att de kanske till och med skulle kunna förändra världen. Men istället för att förändra världen med dina ord så låter du hydran besegra dig. Vilket gör så att du lever i en tyst frustration, sorg och ångest.  Känslor som blir värre, ju mer du väntar och tillslut kanske det är försent? Och du blir då nedgrävd och bortglömd precis som många andra innan dig, som haft samma dröm. Så drömmen dör och du får aldrig ut dina ord som skulle kunnat gjort en förändring både i ditt liv och andras! Men det behöver inte vara så…

Trots att skrivardrömmar dör dagligen behöver inte din göra det. Dina ord kan nå ut till världen och du kan göra en förändring! Tänk dig själv att dina ord har nått ut till hundratals, kanske tusen om inte hundratusentals människor? Tänk om du till och med sitter med din egna bok i handen? Hur skulle det kännas? Och hur stolt hade du varit över dig själv?

Jag vet hur det känns innan och efter.  Något annat jag vet är att det inte behöver vara så komplicerat att uppnå din skrivdröm. Och tro mig du behöver inte vara någon expert. Mitt egna skrivande började 2015 efter att mitt liv kraschat. Då satt jag på en vit pinnstol vid ”mitt” skrivbord i Peters sjuåriga sons rum. Skrivbordet var fullt av leksaker, på golvet låg det en bilmatta och i byrån bakom låg mina kläder.  På byrån stod ett tomt terrarium. Det var tomt för att Peter och hans son skulle ”fånga” en ödla eller orm istället för att köpa en. Då försvann plötsligt intresset av ett djur, vilket Peter visste. Smarta Peter. Sängen jag sov i kunde jag precis ligga raklång i. Och jag kommer ihåg att jag vissa nätter låg och tänkte på hur märkligt livet var. Att jag var 25 år och bodde i en sjuårings rum. Att jag egentligen inte kände att jag hade något att leva för. Att jag förlorat det jag levt för. Att jag inte längre visste vem jag var, vad jag ville, eller vad sanningen var. Varför jag inte gjorde något åt mitt liv, varför allt bara kändes hopplöst och varför jag led.

I den här tragedin mötte jag en person in i en liten lokal bokshop i Köping som hette Fablernas Värld. Ja, det är Köping som kallas Sveriges tråkigaste stad och där man bakade världens längst smörgåstårta (som sedan blev filmen Tårtgeneralen) Ja, det är samma Köping där den omtyckta serien “En annan del av Köping” utspelade sig och ja det är Köping som är något tåget swishar förbi utan att du lägger märke till det.

Bokshopen kändes otroligt välkomnande och designen var klassiskt Shabby chic, något jag uppskattade då de hade ett öga för design och känsla. Jag såg en äldre kvinna sitta bakom ett bord med en trave böcker framför sig. Hon hade blont hår, blå ögon och såg ut att vara rätt så kort. Längden var svår att avgöra då hon satt på en stol men det var det första intrycket jag fick. Hon såg väldigt varm och välkomnande ut fast hon inte sagt något alls. Det lyste om henne som om: “Hej, kom och prata med mig, jag är trevlig!” vilket jag också tänkte och sa till mig själv “Ja, varför inte”.

Jag gick fram till bordet utan att ha en aning om vad jag skulle säga. Orden började flyta fram och konversationen var väldigt lättsam, enkel och engagerande. Vi pratade om allt mellan himmel och jord för att så småningom komma in på livets frågor som meningen med livet och döden, vad vi gör här, hur jag såg på världen. Hon började fråga mig om mig själv, mitt liv och efter en stund satt hon tyst. Jag kände inget behov av att fylla ut tystnaden utan stod bara där likt en fågelholk och iakttog henne. Hon tittade på mig som om hon funderade på något, något jag inte hade en aning om, något som skulle förändra mitt liv för evigt.

“ Du borde skriva en bok och börja föreläsa”, sa hon med en förtroendeingivande röst.
“ Hur gör jag det?” frågade jag och log.
“ Du kan börja med att gå med i ett projekt.”
“ Okej” svarade jag utan att ha en aning om vad jag egentligen svarade ja på.

Jag började inte att skriva varje dag utan någon då och då eftersom jag inte kände att jag hade tid eller något självförtroende. Efter en månad fick jag idean att jag ville prova skriva min egen bok. En bok jag inte hade en aning om hur jag skulle skriva, om jag någonsin skulle skriva klart den, hur lång den skulle vara, hur många kapitel, vad namnet på boken skulle vara, hur framsidan skulle se ut, hur jag skulle trycka den, vart jag skulle sälja den, vad folk skulle tycka och tänka om den eller om jag ens var “bra nog” att skriva en bok.

Där och då började jag skriva på boken: En man, flera liv och första veckorna som jag skrev på den kändes som år. Och en vacker dag som egentligen inte var vacker utan en deppig, regnig novemberdag blev jag klar med första kapitlet. Dagen lyftes upp av att jag äntligen skulle skicka in första kapitlet till boken: En man, flera liv för korrekturläsning. Ett kapitel jag tyckte var klart för att bli en del av en bok. Sista tiden hade jag stirrat mig blind på texten. Den följde med mig i min vardag och hemsökte mina drömmar, så när jag skickade iväg texten kändes allt bättre. Det var som en liten solstråle träffade mitt ansikte och jag kände någon form av värme.

Någon vecka senare fick jag tillbaka det. Jag satt i samma rum med hoppet om att kunna skicka iväg kapitel nummer två! I samma stund som jag öppnade dokumentet såg jag att det var fullt med kommentarer och röda markeringar. Det eskalerade som en lavin och det kändes som om att jag var tillbaka i skolan. I skolan var alla mina uppsatser fyllda med röda markeringar. Och då var det så mycket röd färg att det lika gärna kunde varit röda papper. Min grammatik var inte ett dugg bättre nu, kanske till och sämre. Efter lavinen av röda markeringar lagt sig såg jag sanningen. TREHUNDRA röda markeringar på tjugo sidor som jag kände var klara för att bli en del av en bok. Det var stora hål i berättelsen som kratrar. Meningar och paragrafer satt på fel ställen och grammatiken... Felstavningar precis överallt och jag blandade alla tidsformer hej vilt. Det var vissa meningar som innehöll tre olika. Om någon i Vilda Västern hade läst det, hade de tänkt: Vad fan är det här? Denna text är totalt laglös. Texten var skriven av en totalt ordblind, talanglös man som hade problem med att berätta i ord. Så om jag inte kunde stava, berätta och var ordblind, och om någon i Vilda Västern hade sagt: ”Det här är totalt laglöst” . 

Jag trodde inte mina ögon när jag satt och scrollade igenom dokumentet, så jag räknade alla markeringar igen. Det var fortfarande trehundra. En stor del av mig övervägde att ta bort skiten, lägga ned projektet och aldrig prata om det igen. Det kändes som om att livet hade knullat mig och nu låg det bredvid och rökte. Av någon anledning tog jag tag i texten. Det var ett underverk eller så kanske jag var för envis för mitt eget bästa? Det var svårt att säga vilket det var. Vad det än var, ledde det till att jag gick igenom alla kommentarer och skickade in kapitlet igen. Nu, nu var det klart för att bli en del av boken! Hoppet var på topp tills jag fick tillbaka det med 150 röda markeringar. Och gången efter 75, sen ungefär hälften av det. Och det var inte bara första kapitlet som var som ett rött papper utan alla. Det var ett fram- och tillbakaskickande av alla kapitel tre eller fyra gånger. Och tillslut blev det en bok. Men jag hade inte klarat det utan hjälp, stöttning och verktygen jag fick.

Som du säker förstår började jag med samma hydra. Hydran som höll på att döda min skrivdröm. Idag har jag skrivit och släppt sex böcker (två till är planerade 2021) , skrivit hundratals blogg inlägg och jag skriver dagligen. Mina böcker har sålt över tio tusen exemplar och min blogg har haft över 250 tusen unika besökare. Men jag lät inte hydran vinna. Men utan hjälpen, verktygen och stöttningen hade den vunnit. Så jag vet hur viktigt det är och hur bra det känns att besegra hydran.

Tänk dig själv om du agerar på din skrivdröm? Att du besegrar hydran och får ut ditt budskap?! Att du förändrar ditt och andra människors liv? Hur skulle det kännas?

Vill du uppfylla din skrivdröm men känner att du fastnat? Eller har du kommit igång men fastnat? Läs vidare…


E-kursen är för dig som vill satsa på din skrivdröm! 

 • En balanserad kurs mellan skrivtips och mindset
 • Lättsamma och pedagogiska lektioner
 • Coaching av mig 
 • Lär dig skriva enkelt utan att krångla till det i onödan
 • Få idéer och tips på hur du hittar och förstärker din skrivaröst
 • Hjälper dig att ta bort gissningen och osäkerheten ur ditt eget skrivande
 • Du får reda på hur du ska hantera “writers block” och din inre kritiker
 • Praktiskt tips och metoder du kan implementera direkt i ditt skrivande, för att göra det enklare och roligare
 • Hjälper dig att bli mer framgångsrik och självsäker i ditt skrivande
 • Få inspiration, motivation, fokus och träffa likasinnade människor
 • En del av kursen innehåller även ett moment att du ska få skriva din egna novell!
Vad ingår?

Vad säger kursdeltagare?

Jag är iaf supernöjd och har lärt mig massor. Tack för att jag fick möjligheten att delta i den här kursen 🙏🌞🌟🌟🌟🌟🌟” – Anna-Karin Hjerpe

“En riktigt bra balanserad kurs som jag tror är givande för de flesta som inte redan är etablerade författare (än) men som gillar att skriva och vill komma igång. Man får på ett lättsamt och pedagogiskt sätt ta del av Tomas erfarenheter och metoder på ett grundligt och lagom omfattande sätt. Lektionerna är inte heller för långa utan bra balanserade. Då jag (som tidigare sagt) inte är någon ja-sägare. En god investering i att komma igång med eget skrivande och Tomas är även generös med att dela med sig i sista lektionen om hur man går vidare och ger ut sina böcker på egen hand. Detta är väldigt värdefullt. Tack för en riktigt rolig, givande och bra kurs!🌟🌟🌟🌟🌟” – Joey

“Finner inga ord för min Tacksamhet. Jag har älskat varje stund av att fått delta i din suveränt gjorda kurs! Jag har lärt mig så otrolig mycket av dig. Och jag känner att jag bara vill skriva o kanske kunna delge någon Du skall va otroligt stolt över din förmåga att på ett pedagogiskt o lärorikt sett förmedlat, genom handling med ord ,videor och tankar. Du har hela tiden sporrat, kommit med fina stöttande ord längs åtminstone min krokiga berättar väg. Stundtals har jag känt det som om du lagt ner massor av din tid bara för mig och känner mig så privilegierad. TACK TOMAS för att jag fick hänga lite med dig och få möjligheten att pröva skriva. Tomas du kommer att få ägna mycket tid framöver åt att undervisa kursmedlemmar lycka till.🌟🌟🌟🌟🌟” – Eva Olsson

“Jätteinspirerande lektion. Bra med tydlighet kring rutiner.🌟🌟🌟🌟🌟

“Jag har äntligen fått ner två sidor av det jag tänker skriva och det hade aldrig hänt utan dina lektioner. Det känns overkligt men galet bra. Det jag verkligen gillar med dig är att du går din egen väg och du visar att det är ok, men jag gillar även att du förklarar att det kanske inte alltid är vad svenska akademin skulle ha godkänt ??men att man kan göra som man vill. Det det gör att mitt självförtroende växer lite för jag har lite svårt att stå still i lededet och följa strömmen.🌟🌟🌟🌟🌟

“Har fått så bra tips av dig så jag känner att det är mycket roligare nu🌟🌟🌟🌟🌟

“Denna helgen nu har jag äntligen sett kursdel 3 och nu sitter jag för första gången på länge, och skriver igen! Tack för bra upplägg Tomas och trevlig lördag!🌟🌟🌟🌟🌟

Vem är jag?

Som du nu vet var jag i stort sett totalt ordblind, full av tvivel, rädsla och ångest. I andra ord var min hydra gigantisk. En hydra som nästan gjorde att jag gav upp. Men jag gav inte upp utan lyssnade på min inre röst och tog hjälp!
Och idag har jag skrivit och släppt sex egna böcker;

En man, flera liv (2015/2/22)
Max och Horan (2018/11/1)
Max fängslad av dig (2019/6/22),
Max och Horan del tre (2019/12/1)
Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp (2020/4/30)
Max och Horan del fyra (2020/10/30)

Jag planerat även att släppa: Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet släpps och Max och Horan del fyra 2021. Mina böcker har sålts i över tio tusen exemplar och jag har även skrivit över hundra blogg inlägg. På en blogg som haft över 250 tusen unika besökare. Och det här berättar jag inte för att skryta, utan för att visa vad som är möjligt om du bestämmer dig, vågar och tar hjälp.

Vanliga frågor och svar om kursen

Vad kostar kursen?
1997kr

Kan jag delbetala?
Du kan dela upp betalningen med hjälp av klarna.

Hur köper jag kursen?
Du ansöker genom att du anmäler ditt intresse längst ned på sidan. Efter du anmält intresset återkopplar jag i ett samtal.
Och om du och jag tycker du är en bra match för kursen går vi vidare och du får tillgång till gruppen och lektion 1, om inte får du tillgång till lektion 1 helt gratis.

Varför är coaching en del av kursen?
Jag vet hur viktigt det är med stöd, pepp, inspiration och möjligheten att prata med likasinnade. Därför är det inte bara en kurs utan en även coaching.
I coaching kommer du att kunna bolla idéer, få råd, stöd, feedback och även inspiration från mig och andra.

Måste jag skrivit en bok?
Absolut inte. Det här kan vara din chans att äntligen få motivationen, fokusen, tekniker och hjälp att börja skriva.

Måste jag skriva en bok?
Verkligen inte. En del har gått med för att “komma igång” med sitt skrivande

Vad händer om jag inte är nöjd?
Om du mot all förmodan inte kulle vara nöjd med kursen får du pengarna tillbaka i upp till 30 dagar. Det ända du behöver göra är att skicka ett mejl till tomas@tomas-oberg.se och förklara varför.

Vad händer efter ”30 dagar med pengarna tillbaka garantin gått”?
Du har rätt att få pengarna tillbaka upp till 30 dagar efter beställning.

Behöver jag någon kunskap i förhand?
Nej

Varför en Facebook grupp?
Stöd, pepp, inspiration och möjligheten att prata med likasinnade är en stor del av att lyckas.  Därför är det inte bara en kurs utan en även en Facebook grupp och coaching.
I gruppen kommer du att kunna bolla idéer, få råd, stöd, feedback och även inspiration!

Hur är kursen upplagt? Om jag är total nybörjare kommer jag klara av den?
Det är en grundkurs. Och du kommer enkelt kunna följa med på videos via paddan, datorn eller telefonen.  Lektionerna är enkla, pedagogiska och ger tips som ska kunna implanteras direkt. För att ta del av informationen krävs det att du kan logga in på Facebook. Om du inte har Facebook, går kursen även att få skickad till din mejl veckovis.

Har jag tillgång till kursen överallt och när som helst?
Du får tillgång till en lektion i veckan. En lektion som du kan titta på via din mobil, dator eller padda när du vill. Och du kan alltid gå tillbaka till lektioner för att titta igen. Även grupp coaching samtalen kommer finnas som repris.

Hur får jag tillgång till kursen?
Du får tillgång till länkar.  Länkarna är till videos och gruppen.

Hur får jag tillgång till gruppen?  
Gruppen ansöker du till och jag godkänner dig inom 24 timmar.

Hur är E-kursen upplagd?
Du får tillgång till en 1 lektion i veckan. En lektion innehåller fem till femton korta videos med enkla och konkreta tips som du kan implementera direkt.
Och var tredje vecka är det ett grupp coaching samtal. I samtalet går vi igenom individuella frågor du har i ditt skrivande. 

Hur betalar jag?
Enkelt och tryggt med klarna

.

13 goda anledningar att ansöka till kursen nu

 • En chans att förverkliga din dröm och få ut ditt budskap
 • Du får personlig coaching av mig vid tre tillfällen
 • En balanserad kurs mellan skrivtips och mindset
 • Lär dig skriva enkelt utan att krångla till det i onödan
 • Lättsamma och pedagogiska lektioner
 • Praktiskt tips och metoder du kan implementera direkt i ditt skrivande för att göra det enklare och roligare
 • Ta bort gissningen och osäkerheten ur ditt eget skrivande
 • Få inspiration, motivation, fokus och skaffa nya vänner för livet genom gruppen Freedom Writers
 • Få idéer och tips på hur du hittar och förstärker din skrivaröst
 • Hjälper dig att bli mer framgångsrik och självsäker i ditt skrivande
 • Du får reda på hur du ska hantera “writers block” och använda din inre kritiker till något bra
 • Få en gratis lektion i marknadsföring och försäljning av böcker
 • Pengarna tillbaka garanti – Om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd får pengarna tillbaka i upp till 30 dagar
Ansök