Om Tomas

När jag gick ut skolan tänkte jag, “fan va skönt, nu ska jag inte läsa en bokjävel till”.

Ett år senare stötte jag på ett problem.

Ett problem som jag kände väldigt mycket ångest och frustration över.

Ett problem som jag tänkte mycket på. Ett som fick mig att må sämre.

Problemet som jag såg då var att jag ville ha mer tjejer i mitt liv. Behovet av att lösa det problemet fick mig att gå in på Google. Varför Google? För att jag föll för människans natur som bl.a. är lathet, bekvämlighet och snabb tillfredsställelse.

På Google började jag söka på termer som “How do I talk to girls”, “How do I approach girls”, “What do I say?”, “How do I”. Ganska snabbt insåg jag att jag inte var ensam om problemet utan det fanns ett helt hav av grabbar och män som hade samma problem.

Tillslut hittade jag E-boken “Double your dating” med David Deangelo. Det var en e-bok om dejting som fått väldigt bra betyg.

I den stunden sprack mitt tidigare löfte om att “jag ska aldrig läsa en bokjävel till”. Det sprack som isen under hovarna på en älg som går över en sjö i april.

Som älgen blir slukad av sjön under isen blev jag slukad av boken. Jag läste ut hela boken utan att det kändes speciellt jobbigt, frustrerade eller irriterande.

Det kändes tvärtom. Inspirerande, upplyftande och jag blev full av nya tankar. En del av vad han skrev tyckte jag, “det här är skitbra”, som en grej som hette “cocky comedy” och vissa saker tänkte jag, “Ehhh det här är skit. Det är inget jag tror eller vill göra.”

Vad jag inte förstod då var att läsandet fick mig att börja tänka.

Jag tänkte på vad jag läste, vad jag trott, vad jag tänkt, vad jag tyckt och insåg att det fanns flera sätt att tänka. Det var “startskotten” för min läsning.

Nu har jag läst och lyssnat på hundratals böcker inom alla möjliga kategorier. Det har varit psykologi, dejting, fiktion, hälsa, träning, affärstänk, ledarskap, attityd, sälj, marknadsföring och religion.

En del av dessa ord, idéer, tankar och insikter får du ta del av här på tomas-oberg.se. Det mesta av informationen på hemsidan är tillgängligt helt gratis, men det mest transformativa är endast tillgängligt för medlemmar.

Vem är Tomas?

En person som är intresserad av utveckling fortsätter att utvecklas. Därför kan jag inte säga “den här är jag” eftersom jag ändras. Något som inte ändrats på flera år är några egenskaper jag ser upp till. Dessa egenskaper är ambition, vara kapabel, agera, lösningsfokuserad, ödmjuk, ha självdistans, möjligheten att se saker ut ett positivt perspektiv, öppensinnad, kreativ, ärlighet och möjligheten att inspirera människor.


  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Snabba frågor

  Saker som ligger mig varmt om hjärtat

  Jag gillar surfa, träna, läsa, lära mig nya saker, skriva, utmana mig, umgås med vänner, resa, jobba på mitt egna företag och äventyra. Det som är intressant är att jag i vissa stunder känner ett starkt förakt till att göra dessa saker. Anledningen till det, tror jag är att jag gillar att förbättra mig själv, tävla och har ibland helt orimliga krav på mig själv.

  Varför skriver du om det här?

  Genom föreläsningar och min första bok har jag förstått att människor uppskattar mina idéer, tankar och historier om mitt liv. Några säger att jag har förändrat deras liv med mina ord. Vissa har sagt att jag räddat dem. En kvinna sa att jag var Jesus som kommit tillbaka till jorden. En herre räckte upp handen på ett av mina föredrag och sa: Jag tycker du är en idiot. Som du ser har vi har alla vår egen uppfattning så jag läs gärna och bilda din egen.
  Mina ord är inte en katalog för vad som är rätt eller fel. Mina texter kommer inte måla upp varje detalj eftersom jag själv inte är medveten om dem. Det kanske till och med finns något grammatikfel som både jag och min korrekturläsare missat eller valt att missa. Min största önskan är att du ska bli underhållen, till och med skratta, bli nyfiken, kunna undersöka, känna och tänka själv för att skapa ett liv du vill leva och en person du vill vara.

  Det sägs att du är en författare, har du skrivit någon bok?

  Mitt bokskrivande började med ett samspel i en bok som hette Tokklokbok som släpptes 2015. Idag har jag skrivit och släppt sju egna böcker. Jag har sålt tusentals böcker av dessa och jag har lärt mig massor eftersom jag gjort de mesta misstag man kan tänkas.

  Mina böcker:

  En man, flera liv (2015/2/22)
  Max och Horan (2018/11/1)
  Max fängslad av dig (2019/6/22)
  Max och Horan del tre (2019/12/1)
  Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp  (2020/04/30)
  Max och Horan del fyra (2020/10/30)
  Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet (2021/03/30)

  Vad gör du när du inte skriver?

  Tränar, surfar, utmanar mig själv, reser, umgås med vänner och läser.

  Länkar


  Böcker: En man,flera liv ,Max och Horan, Max fängslad av dig , Max och horan del 3, Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp , Max och Horan del fyra och Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet

  Kurser: Skrivkurs

  Blogg: Läs här

  Podd: Lyssna här

  Mina Sociala Medier: Facebook  & Instagram

  Min amazon profil: Författare profil

  Media

  Vad säger personer som sett mina föreläsningar?


  “Du är ung ändå så klok”

  “Du är en inspiration”

  “Mitt barnbarn skulle verkligen behöva höra din story”

  “Nu blir det till att ta sig en tankeställare, var en mycket intressant och spännande kväll. Tack Tomas”

  “Du är ung ändå så klok”

  “Väldigt givande föreläsning.”