Redo?

Info om Tomas Öberg...

Randy Bradley, Developer
FÖRFATTARE

Tomas Öberg

Författare

Ljudboks
Inläsare

 • En man, flera liv (2015/2/22)
 • Max och Horan (2018/11/1)
 • Max fängslad av dig (2019/6/22)
 • Max och Horan del tre (2019/12/1)
 • Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp  (2020/04/30)
 • Max och Horan del fyra (2020/10/30)
 • Du och dina känslor, en bok till känslomässig frihet (2021/03/30)
 • De fallna änglarna

  Böckerna finns på Storytel, Nexstroy , Bookmate , vissa bibliotek och snart bookbeat.

OBEROENDE skribent 

 • Skrivit över 90 inlägg  som du kan läsa här

Stötta mig genom Swish:  123 014 40 30


Blogg inlägg 

Frågor

 

SAKER SOM LIGGER MIG VARMT OM HJÄRTAT:

Jag gillar surfa, träna, läsa, lära mig nya saker, skriva, utmana mig, umgås med vänner, resa, jobba på mitt egna företag och äventyra.

Det som är intressant är att jag i vissa stunder känner ett starkt förakt till att göra dessa saker. Anledningen till det, tror jag är att jag gillar att förbättra mig själv, tävla och har ibland helt orimliga krav på mig själv.

VARFÖR SKRIVER DU OM DET HÄR?

Genom föreläsningar och min första bok har jag förstått att människor uppskattar mina idéer, tankar och historier om mitt liv.

Några säger att jag har förändrat deras liv med mina ord. Vissa har sagt att jag räddat dem.

En kvinna sa att jag var Jesus som kommit tillbaka till jorden. En herre räckte upp handen på ett av mina föredrag och sa: Jag tycker du är en idiot.

Som du ser har vi har alla vår egen uppfattning så jag läs gärna och bilda din egen.

Mina ord är inte en katalog för vad som är rätt eller fel. Mina texter kommer inte måla upp varje detalj eftersom jag själv inte är medveten om dem.

Det kanske till och med finns något grammatikfel som både jag och min korrekturläsare missat eller valt att missa.

Min största önskan är att du ska bli underhållen, till och med skratta, bli nyfiken, kunna undersöka, känna och tänka själv för att skapa ett liv du vill leva och en person du vill vara.

VAD GÖR DU NÄR DU INTE SKRIVER?

Tränar, surfar, utmanar mig själv, reser, umgås med vänner och läser.

VAD LÄSER DU?

När jag gick ut skolan tänkte jag, “fan va skönt, nu ska jag inte läsa en bokjävel till”.

Ett år senare stötte jag på ett problem.

Ett problem som jag kände väldigt mycket ångest och frustration över.

Ett problem som jag tänkte mycket på. Ett som fick mig att må sämre.

Problemet som jag såg då var att jag ville ha mer tjejer i mitt liv. Behovet av att lösa det problemet fick mig att gå in på Google. Varför Google? För att jag föll för människans natur som bl.a. är lathet, bekvämlighet och snabb tillfredsställelse.

På Google började jag söka på termer som “How do I talk to girls”, “How do I approach girls”, “What do I say?”, “How do I”. Ganska snabbt insåg jag att jag inte var ensam om problemet utan det fanns ett helt hav av grabbar och män som hade samma problem.

Tillslut hittade jag E-boken “Double your dating” med David Deangelo. Det var en e-bok om dejting som fått väldigt bra betyg.

I den stunden sprack mitt tidigare löfte om att “jag ska aldrig läsa en bokjävel till”. Det sprack som isen under hovarna på en älg som går över en sjö i april.

Som älgen blir slukad av sjön under isen blev jag slukad av boken. Jag läste ut hela boken utan att det kändes speciellt jobbigt, frustrerade eller irriterande.

Det kändes tvärtom. Inspirerande, upplyftande och jag blev full av nya tankar. En del av vad han skrev tyckte jag, “det här är skitbra”, som en grej som hette “cocky comedy” och vissa saker tänkte jag, “Ehhh det här är skit. Det är inget jag tror eller vill göra.”

VAD JAG INTE FÖRSTOD DÅ VAR ATT LÄSANDET FICK MIG ATT BÖRJA TÄNKA.

Jag tänkte på vad jag läste, vad jag trott, vad jag tänkt, vad jag tyckt och insåg att det fanns flera sätt att tänka. Det var “startskotten” för min läsning.

Nu har jag läst och lyssnat på hundratals böcker inom alla möjliga kategorier. Det har varit psykologi, dejting, fiktion, hälsa, träning, affärstänk, ledarskap, attityd, sälj, marknadsföring och filosofi.

pretium, nisi ut volutpat mollis, leo risus.


PODD

Tomas tankar är podd som skulle kunna kategoriserar som personlig utveckling. I Tomas tankar delar jag med mig av livet, funderingar, idéer och ibland har jag även gäster som gör detsamma. Du hittar podden på bla Spotify, podbean och Itunes


Lyssna