Om mig

Om Tomas-oberg.se 

Först måste jag berätta något väldigt viktigt: Ta inget av det jag säger seriöst, om du inte vill. Sidan är inte en katalog för vad som är rätt eller fel. Min önskan är att du försöker tänka för dig själv, skapar ett liv du vill leva och en person du vill vara . Om du gillar det jag skriver är det fantastiskt, om inte?

En del säger att jag har förändrat deras liv med mina ord. Vissa har sagt att jag räddat dem.

En kvinna sa att jag var Jesus som kommit tillbaka till jorden. Hon satt och gav mig en välsignade efter en föreläsning, det var ganska speciellt och vackert, jag var så fylld av tacksamhet i den stunden att jag släppte en tår.

En herre räckte upp handen på ett utav mina föredrag och sa: Jag tycker du är en idiot. Som du ser har vi har alla våran egen uppfattning så jag önskar att du bildar din.

Sedan 2013 har jag utforskat i mänsklig potential

Sedan 2013 har jag skrivit, läst och lyssnat på böcker, filmer och poddar inom personlig utveckling, filosofi och psykologi. Jag vet inte hur många timmar jag lagt ned på ämnet. I efterhand kan jag se varför jag drogs mot personlig utveckling.  

Jag drogs mot det då jag kände mig trasig…. Trasig som om att det var något fel på mig… Att jag inte var bra nog.. Att jag inte dög. Att jag inte var värd… Att jag behövde bli “bättre”….. Vad fan nu än det betyder… 

”Jag drogs mot personlig utveckling, som en kråka till silver. Vad som blänkte var att jag “kunde bli bättre” och varför var för att jag kände mig trasig och ovärd.”

Tomas-oberg.se föddes i mörkret

Efter det känts som om att jag fått min dröm krossad och förlorat personen som jag trodde var min livspartner kände jag mig mer trasig.

Lika trasig som en spegel, som blivit slängd från tolfte våningen, rätt ned i asfalten. Vad som varit spegeln som låg sönderslagen i tusen små bitar var som mig, på insidan.

Denna “trasighet” var inget jag ville visa och jag ville inte gråta men jag grät mer än någonsin…Jag grät på insidan men ibland, i vissa stunder, när jag var själv, oftast på natten läckte dessa tårar ur mig.

Jag grät eftersom smärtan skar djupt, våldsamt och hänsynslöst. En smärta som berättade att det var mitt fel, att jag var ovärd, oälskad, att det aldrig skulle bli bra, att jag inte var värd att leva, att allt var förlorat och allt var mitt fel. Den smärtan brann djupt inom mig.

En smärta som fick mig att agera mer impulsivt och självdestruktivt än normalt. Jag ville bara bli fri… Fri från mitt förflutna, smärtan och mig själv… Jag såg mig själv kliva framför bussar, tåg, gå igenom isen, köra av broar, in i räcken och hoppa från höga höjder.

Trots att jag led, var impulsiv och självdestruktiv var det en del av mig som ville något annat. Något annat som blev tomas-oberg.se

Tomas-oberg.se blev min självterapi

Om jag tittar tillbaka skapades Tomas-oberg.se som självterapi. En självterapi där jag försökte förstå mig själv, människor och världen bättre. Men även frigöra mig själv ifrån allt jag kände..

Allt mitt hjärta burit och mitt ansikte dolt genom livet. Alla obearbetade känslor av hat, bitterhet, skam, ångest, ilska, skuld, frustration, sorg och förvirring.

 

20 December 2016 släpptes det första blogginlägget som blev korrekturläst, Principer som hjälper dig att behålla lugnet i stormen.

Sedan dess?

Mitt liv är totalt förändrat både fysiskt och psykiskt

Mitt driv av att läsa, lära och dela information inom personlig utveckling, psykologi och filosofi har svalnat. Vilket är sorgligt och fantastiskt. Men om vi tittar tillbaka till 2015 så finns det en förklaring. Jag började resan med tomas-oberg.se för att jag kände mig “trasig”, “ovärdig”, “oälskad” och i de flesta stunder ogillade eller hatade jag mig själv.

Idag lever jag in längre ur känslorna av att jag “känner mig trasig”, “att det är något fel på mig”, “att jag är ovärd” “att ingen älskar mig” “att jag är värdelös” “att jag kommer dö ensam” eller att “jag aldrig kommer att lyckas” . Utan i de flesta stunderna trivs jag med mig själv.

Tomas-oberg.se har hjälpt mig att trivas med mig själv och jag hoppas alla som läser/lyssnar på inläggen ska få samma känsla. Att den största delen av tiden, trivs de med sig själva.

Det är där jag är idag…Ett förflutet med erfarenheter, en framtid full av möjligheter och mycket oklarheter. 

Vem är Tomas Öberg?

Jag heter Tomas Öberg, är 33 år gammal och växte upp i en lite stad som heter Köping (ja det är “En annan del av köping”). Många skriver mitt namn med h men det gör inget, det blir oftast jobbigt för dem om de ska mejla…

Sen 2008 (då jag gick ut gymnasiet) har jag haft över 12 jobb, i 8 olika industrier, studerat Diploma of Fitness två är nere i Australien, bott i olika länder, städer, en möglig barack och i en bil.

Ibland känns det som om att jag levt flera olika liv. Då jag har umgåtts med så mycket olika människor, varit delaktig i många olika kulturer, sociala grupper och hierarkier.
 

Min dröm är att skapa en livsstil där jag är ”fri”. Fri i from av att jag kan jobba via en dator, på flexibla tider och med något som ger värde båda för andra och mig.
Jag har aldrig gillat iden av att vara bunden på en plats 11 månader om året förutom 1 månad då man “får” semester.
Längs vägen av denna dröm har det varit mycket misstag, fallande och försökande. Men jag har fortsätt att resa mig och försöka, vilket har lett mig närmare.