En kurs för dig som vill börja skriva, hitta tiden, din skrivröst samtidigt sluta vara rädd och hitta på ursäkter!
Mitt skrivande började

År 2015, efter att mitt liv kraschat satt jag på en vit pinnstol vid ”mitt” skrivbord i Peters sjuåriga sons rum. Skrivbordet var fullt av leksaker, på golvet låg det en bilmatta och i byrån bakom låg mina kläder.  På byrån stod ett tomt terrarium. Det var tomt för att Peter och hans son skulle ”fånga” en ödla eller orm istället för att köpa en. Då försvann plötsligt intresset av ett djur, vilket Peter visste. Smarta Peter. Sängen jag sov i kunde jag precis ligga raklång i. Och jag kommer ihåg att jag vissa nätter låg och tänkte på hur märkligt livet var. Att jag var 25 år och bodde i en sjuårings rum. Att jag egentligen inte kände att jag hade något att leva för. Att jag förlorat det jag levt för. Att jag inte längre visste vem jag var, vad jag ville, eller vad sanningen var. Varför jag inte gjorde något åt mitt liv, varför allt bara kändes hopplöst och varför jag led.

I den här tragedin mötte jag en person in i en liten lokal bokshop i Köping som hette Fablernas Värld. Ja, det är Köping som kallas Sveriges tråkigaste stad och där man bakade världens längst smörgåstårta (som sedan blev filmen Tårtgeneralen) Ja, det är samma Köping där den omtyckta serien “En annan del av Köping” utspelade sig och ja det är Köping som är något tåget swishar förbi utan att du lägger märke till det.

Bokshopen kändes otroligt välkomnande och designen var klassiskt Shabby chic, något jag uppskattade då de hade ett öga för design och känsla. Jag såg en äldre kvinna sitta bakom ett bord med en trave böcker framför sig. Hon hade blont hår, blå ögon och såg ut att vara rätt så kort. Längden var svår att avgöra då hon satt på en stol men det var det första intrycket jag fick. Hon såg väldigt varm och välkomnande ut fast hon inte sagt något alls. Det lyste om henne som om: “Hej, kom och prata med mig, jag är trevlig!” vilket jag också tänkte och sa till mig själv “Ja, varför inte”.

Jag gick fram till bordet utan att ha en aning om vad jag skulle säga. Orden började flyta fram och konversationen var väldigt lättsam, enkel och engagerande. Vi pratade om allt mellan himmel och jord för att så småningom komma in på livets frågor som meningen med livet och döden, vad vi gör här, hur jag såg på världen. Hon började fråga mig om mig själv, mitt liv och efter en stund satt hon tyst. Jag kände inget behov av att fylla ut tystnaden utan stod bara där likt en fågelholk och iakttog henne. Hon tittade på mig som om hon funderade på något, något jag inte hade en aning om, något som skulle förändra mitt liv för evigt.

“ Du borde skriva en bok och börja föreläsa”, sa hon med en förtroendeingivande röst.
“ Hur gör jag det?” frågade jag och log.
“ Du kan börja med att gå med i ett projekt.”
“ Okej” svarade jag utan att ha en aning om vad jag egentligen svarade ja på.

Jag började inte att skriva varje dag utan någon då och då eftersom jag inte kände att jag hade tid eller något självförtroende. Efter en månad fick jag idean att jag ville prova skriva min egen bok. En bok jag inte hade en aning om hur jag skulle skriva, om jag någonsin skulle skriva klart den, hur lång den skulle vara, hur många kapitel, vad namnet på boken skulle vara, hur framsidan skulle se ut, hur jag skulle trycka den, vart jag skulle sälja den, vad folk skulle tycka och tänka om den eller om jag ens var “bra nog” att skriva en bok.

Där och då började jag skriva på boken: En man, flera liv och första veckorna som jag skrev på den kändes som år. Och en vacker dag som egentligen inte var vacker utan en deppig, regnig novemberdag blev jag klar med första kapitlet. Dagen lyftes upp av att jag äntligen skulle skicka in första kapitlet till boken: En man, flera liv för korrekturläsning. Ett kapitel jag tyckte var klart för att bli en del av en bok. Sista tiden hade jag stirrat mig blind på texten. Den följde med mig i min vardag och hemsökte mina drömmar, så när jag skickade iväg texten kändes allt bättre. Det var som en liten solstråle träffade mitt ansikte och jag kände någon form av värme.

Någon vecka senare fick jag tillbaka det. Jag satt i samma rum med hoppet om att kunna skicka iväg kapitel nummer två! I samma stund som jag öppnade dokumentet såg jag att det var fullt med kommentarer och röda markeringar. Det eskalerade som en lavin och det kändes som om att jag var tillbaka i skolan. I skolan var alla mina uppsatser fyllda med röda markeringar. Och då var det så mycket röd färg att det lika gärna kunde varit röda papper. Min grammatik var inte ett dugg bättre nu, kanske till och sämre. Efter lavinen av röda markeringar lagt sig såg jag sanningen. TREHUNDRA röda markeringar på tjugo sidor som jag kände var klara för att bli en del av en bok.

Jag trodde inte mina ögon när jag satt och scrollade igenom dokumentet, så jag räknade alla markeringar igen. Det var fortfarande trehundra. En stor del av mig övervägde att ta bort skiten, lägga ned projektet och aldrig prata om det igen. Det kändes som om att livet hade knullat mig och nu låg det bredvid och rökte. Av någon anledning tog jag tag i texten. Det var ett underverk eller så kanske jag var för envis för mitt eget bästa? Det var svårt att säga vilket det var. Vad det än var, ledde det till att jag gick igenom alla kommentarer och skickade in kapitlet igen. Nu, nu var det klart för att bli en del av boken! Hoppet var på topp tills jag fick tillbaka det med 150 röda markeringar. Och gången efter 75, sen ungefär hälften av det. Och det var inte bara första kapitlet som var som ett rött papper utan alla. Det var ett fram- och tillbakaskickande av alla kapitel tre eller fyra gånger. Och tillslut blev det en bok, som blev två, tre, fyra och fem. Men allt började med tvivel, rädsla, ångest och förmågan att inte kunna stava.

Och för några månader sedan läste jag en del av det första jag skrev till boken En man, flera liv. Och när jag läste det tänkte jag … Herregud. Det påminde mig mer om en mindmap än en text. Jag förstod knappt själv. Det var stora hål i berättelsen som kratrar. Meningar och paragrafer satt på fel ställen och grammatiken... Felstavningar precis överallt och jag blandade alla tidsformer hej vilt. Det var vissa meningar som innehöll tre olika. Om någon i Vilda Västern hade läst det, hade de tänkt: Vad fan är det här? Denna text är totalt laglös. Texten var skriven av en totalt ordblind, talanglös man som hade problem med att berätta i ord. Så om jag inte kunde stava, berätta och var ordblind, och om någon i Vilda Västern hade sagt: ”Det här är totalt laglöst”, vad fick mig att fortsätta skriva och lyckas publicera fem böcker?

Mycket av vad vi tror oss vilja göra i livet kan lätt kännas överväldigande, skrämmande och kanske till och med helt omöjligt. Många har en dröm om att skriva, till och med att skriva en bok men väldigt få börjar eller lyckas slutföra de inte vet vart det ska börja eller känner att det har tiden.

Den här kursen är för dig som vill få:

  • En balanserad kurs mellan skrivtips och mindset
  • Lättsamma och pedagogiska lektioner
  • Mer självförtroende till din skrivförmåga
  • Praktiskt tips och metoder du kan implementera direkt i ditt skrivande för att göra det enklare och roligare
  • Få idéer på hur du hittar din skrivröst
  • Ta bort gissningen och osäkerheten ur ditt eget skrivande
  • Få inspiration, motivation, fokus och skaffa nya vänner för livet genom
Vad ingår?

Vad säger kursdeltagare?

Jag är iaf supernöjd och har lärt mig massor. Tack för att jag fick möjligheten att delta i den här kursen 🙏🌞🌟🌟🌟🌟🌟” – Anna-Karin Hjerpe
“En riktigt bra balanserad kurs som jag tror är givande för de flesta som inte redan är etablerade författare (än) men som gillar att skriva och vill komma igång. Man får på ett lättsamt och pedagogiskt sätt ta del av Tomas erfarenheter och metoder på ett grundligt och lagom omfattande sätt. Lektionerna är inte heller för långa utan bra balanserade. Då jag (som tidigare sagt) inte är någon ja-sägare. En god investering i att komma igång med eget skrivande och Tomas är även generös med att dela med sig i sista lektionen om hur man går vidare och ger ut sina böcker på egen hand. Detta är väldigt värdefullt och jag kommer absolut ta vara på chansen att maila Tomas när det blir dags, för egenutgivning då han generöst nog delar detta med kursdeltagare som mailar “Lär mig sälja böcker”. Tack för en riktigt rolig, givande och bra kurs!🌟🌟🌟🌟🌟” – Joey
“Finner inga ord för min Tacksamhet. Jag har älskat varje stund av att fått delta i din suveränt gjorda kurs! Jag har lärt mig så otrolig mycket av dig. känner att jag bara vill skriva o kanske kunna delge någon.Du skall va otroligt stolt över din förmåga ATT på ett pedagogiskt o lärorikt sett förmedlat, genom handling med ord ,videor och tankar. Du har hela tiden sporrat, kommit med fina stöttande ord längs åtminstone min krokiga berättar väg. Stundtals har jag känt det som om du lagt ner massor av din tid bara för mig för att en gammalhöns hjärna som min skulle förstå känner mig så privilegierad, kramar i massor egentligen vill jag inte det skall va slut här.  Tomas du har gett så mycket mer.  Jag har redan anmält mig att jag vill ha din feedback vilket jag ser fram emot kostnaden för den är inte av så stor betydelse. TACK TOMAS för att jag fick hänga lite med dig och få möjligheten att pröva skriva. Tomas du kommer att få ägna mycket tid framöver åt att undervisa kursmedlemmar lycka till.” – Eva Olsson
“Jätteinspirerande lektion. Bra med tydlighet kring rutiner.🌟🌟🌟🌟🌟
“Jag har äntligen fått ner två sidor av det jag tänker skriva och det hade aldrig hänt utan dina lektioner. Det känns overkligt men galet bra. Det jag verkligen gillar med dig är att du går din egen väg och du visar att det är ok, men jag gillar även att du förklarar att det kanske inte alltid är vad svenska akademin skulle ha godkänt ??men att man kan göra som man vill. Det det gör att mitt självförtroende växer lite för jag har lite svårt att stå still i lededet och följa strömmen.🌟🌟🌟🌟🌟
“Har börjat skriva och det var superbra lektion som jag lärde mig massor på, novis som jag är.🌟🌟🌟🌟🌟
“Har fått så bra tips av dig så jag känner att det är mycket roligare nu🌟🌟🌟🌟🌟
“Denna helgen nu har jag äntligen sett kursdel 3 och nu sitter jag för första gången på länge, och skriver igen! Tack för bra upplägg Tomas och trevlig lördag!🌟🌟🌟🌟🌟
Vem är jag?

Mitt bokskrivande började med ett samspel i en bok som hette Tokklokbok som släpptes 2015. Då var jag i stort sett totalt ordblind, full av tvivel och kände att jag inte hade tid. Idag har jag skrivit och släppt fem egna böcker.  En man, flera liv (2015/2/22), Max och Horan (2018/11/1), Max fängslad av dig (2019/6/22), Max och Horan del tre (2019/12/1) och Du fast bättre, en motsägelsefull bok till självhjälp (2020/4/30). Och alla dessa böcker har jag skrivit medans jag jobbat på “vanliga” jobb.

Vanliga frågor och svar om kursen

Måste jag skrivit en bok?
Absolut inte, det här kan vara din chans att äntligen få motivationen, fokusen, tekniker och hjälp att börja skirva.

Vad händer om jag inte är nöjd?
Om du inte är nöjd med kursen får du pengarna tillbaka i upp till 30 dagar. Det ända du behöver göra är att skicka ett mejl till tomas@tomas-oberg.se och förklara varför.

Vad händer efter ”30 dagar med pengarna tillbaka garantin gått”?
Du har rätt att få pengarna tillbaka upp till 30 dagar efter beställning.

Behöver jag någon kunskap i förhand?
Nej 

Varför en Facebook grupp?
Jag vet hur viktigt det är med stöd, pepp, inspiration och möjligheten att prata med likasinnade.  Därför är det inte bara en kurs utan en även en grupp.
I gruppen kommer du att kunna bolla idéer, få råd, stöd, feedback och även inspiration!

Kan jag delbetala?
Du kan dela upp betalningen med hjälp av klarna.

Hur är kursen upplagt? Om jag är total nybörjare kommer jag klara av den?
Det är en grundkurs och du kommer enkelt kunna följa med på min skärm. Precis det du sett i tidigare videos visar jag steg för steg.

Har jag tillgång till kursen överallt?
Du kan titta på kursen från din dator, mobil eller Ipad. 

Hur får jag tillgång till kursen?
Beroende på vilket paket du väljer får du ett mejl med länkar.  Länkarna är till videos och gruppen.  Alla videos får du tillgång till direkt när betalningen är gjord. Gruppen ansöker du till och jag godkänner dig inom 24 timmar.

Hur betalar jag?
Enkelt och tryggt med klarna

.

11 goda anledningar att beställa NU

1.Om du haft en dröm om att skriva är det här en bra chans att förverkliga den

2.Pengarna tillbaka garanti – Om du inte är nöjd med boken kan du skicka tillbaka den och du får pengarna tillbaka i upp till 30 dagar

3.Du får skrivkursen (värde 899kr)

4.Du har en möjlighet att få ett coaching samtal inom skrivande, marknadsföring eller digitalt företagande (värde 999kr) 

5.En balanserad kurs mellan skrivtips och mindset

6.Lättsamma och pedagogiska lektioner

7.Mer självförtroende till din skrivförmåga

8.Praktiskt tips och metoder du kan implementera direkt i ditt skrivande för att göra det enklare och roligare

9.Få idéer på hur du hittar din skrivröst

10.Ta bort gissningen och osäkerheten ur ditt eget skrivande

11.Få inspiration, motivation, fokus och skaffa nya vänner för livet genom gruppen Freedom Writers