FUCK YOUR FEARS 2.0

Rädsla
fuckyourfears2.0

Rädsla är en känsla som man känner vid hot eller riskfyllda situationer, både äkta och inbillade. Rädsla kan också förklaras som ett extremt ogillande av situationer, tillstånd, saker, människor och liknande, till exempel mörkerrädsla och rädslan att bli utsatt för brott. Rädsla varierar kraftigt från person till person, och kan sträcka sig från en mild känsla av oro till extrem rädsla, kallad paranoia,skräck eller fobi.

Rädsla är ett fenomen från en beteendemodifikation, men fenomenet kan förklaras utan att rädsla kopplas till det. Att helt enkelt avvisa sin rädsla får ofta inte avsedd effekt. Man kan lära sig att bli rädd för saker, och detta är kopplat till det emotionella centret i hjärnan. Rädsla är en fundamental instinkt med koppling till neuronerna i amygdala i hjärnan.

Hos människor aktiveras rädslan av det sympatiska nervsystemet (”flykt eller kamp”) då hon möter en överlägsen fiende. Det sympatiska nervsystemet stimulerar då binjuremärgen att släppa ut adrenalin i kroppen så att hon kan springa snabbare än annars. Om det skulle misslyckas, som till exempel hon blir tillfångatagen och kan inte fly, så kan rädslan omvandlas till ilska så att hon kan försvara sig och ändå överleva.” – WikipediaRädslan

avskräcker dig och paralyserar dig, du är livrädd för att misslyckas och största anledningen varför du är livrädd är att du inte vill se ”dålig” ut i andras ögon. Det är precis som när du trillat på en cykel eller snubblat ”in public”.
Du hoppar upp direkt och borstar av dig samtidigt som du hoppas att ingen såg. Det är samma fenomen med rädslan att misslyckas och se dålig ut i andra ögon. Om du börjar gå mot dina drömmar och misslyckas en gång ger du oftast upp direkt.

Då hör du allas röster i ditt huvud som sa åt dig; Vad var de jag sa?försökt inte, nöj dig bara, det är omöjligt, hur ska du lyckas med det? Dessa röster kan vara familjemedlemmar, nära vänner, arbetskollegor osv.
De menade säkerligen inget illa när de sa detta till dig.

Varför sa de detta till dig?
De sätter in sig själva i samma situation som du är i.
Med sina referenser, erfarenheter, sitt självförtroende och sin kunskap.
Om de aldrig har försökt att gå efter sina drömmar eller försökt men sedan gett upp varför ska du lyssna på dem?
Troligtvis misslyckades de 1 gång och gav upp, vissa kanske misslyckades 2 eller 3 gånger. Efter så många misslyckanden är det bara en idiot som fortsätter right?

FEL! Jag kan säga redan nu att misslyckas 3 gånger är inget.
Om du inte är redo att misslyckas börja inte ens, spara dig tårar och energi.

Vad säger din inre röst?
När jag började gå efter mina drömmar sa den här rösten exakt samma sak som jag hörde runt omkring.
Medelmått tänk enligt mig, nöj dig, skaffa ett ”riktigt jobb”, sluta sträva, det kommer aldrig bli av, du kommer få jobba stenhårt, sov istället det är skönare, gå ut och kröka, du är värdelös, du är sämst, har du inte förlorat tillräckligt mycket redan?.

Du måste alltså ha två fronts ”krig”, det är röster utifrån som säger åt dig att nöja dig samtidigt som i brist på självförtroende hör du hur din inre röst extremt tydligt och den vill sätta käppar i hjulet för dig.
Där av distraherar den dig samtidigt som du låter den eftersom du är rädd för att misslyckas eftersom det gör ont.
Du låter din inre latmask guida dig, och den säger åt dig att vara en soffpotatis istället.
Och här är det som är så fantastiskt fenomen, du intalar dig själv att du gör det ”imorron” för att de ska kännas bättre, men imorron blir ALDRIG.

”Du kan försöka lura dig själv, men mig lurar du inte”

Jag sa själv ”imorrgon” i ett och ett halvt år innan jag började så ”imorrgon” går fort.

Så vad är receptet för att bryta detta mönster?
Dagliga små aktiviteter mot dina mål.
Lär dig känna dig själv.
Skaffa dig mer kunskap och prova den -> ökat självförtroende
Lär dig ta bort distrahering vissa tider -> Du får kvalitetstid för dig själv och din dröm
Dina rädslor att misslyckas -> Du kommer misslyckas, acceptera det och se det mer som om jag inte lär mig av det då har jag misslyckats.

Samtidigt som du måste förstå att du är själv ansvarig, det är ditt liv, dina resultat och din dröm. Ta vara på det.
Spela roll om du misslyckas och ser ”dålig” ut i andras ögon?

Vem fan bryr sig, du måste kunna gå igenom det om du vill komma dit du vill.

Få tillgång till ett verktyg jag använt mig av här