Ett kort stycke ur min självbiografi 16

Ett kort stycke ur min självbiografi; En man flera liv

En dag gick jag och min brors vänner in i affären. Han hade en stor sportbag med
sig. När vi ställde oss vid hyllorna satte han ner bagen bredvid oss och öppnade den.

-Börja lasta in det du vill ha Tomas, kom ihåg dyrt först!

Jag visste exakt vad jag skulle ta eftersom jag kollat ut det från gången innan.
Vi började riva ner hur mycket som helst i väskan. Det var för tusentals kronor.
När väskan var fullproppad hörde jag

-Bra, ta väskan nu Tomas så går vi!

Jag tvekade i en hundradels sekund. Min hjärna sa åt mig att låta väskan ligga där,samtidigt ville jag spela tuff och visa att det går att lita på mig. Inom mig visste jag att om jag åker fast med det här blir det inte lindrigt. Då blir det grovstöld.
Magen började krampa samtidigt som jag tog tag i väskan. Jag var skiträdd och jag visste att det var helt fel.
Tanken att vi hade klarat det så många gånger innan och att vi skulle göra den ”största kuppen” hittills fick mig att lyfta upp väskan från golvet.
Om vi åker fast så kommer jag få ta på mig allt själv och säga att det var min idé och mina varor, var de som ekade i mitt huvud.
Vi klarade oss den här gången.

När vi kom hem kunde jag knappt tro mina ögon över hur mycket vi hade snott. Det var paket efter paket efter paket. Jag hade snott allt det jag ville ha. Gubbarna tappade då värdet hos mig, de var mer känslan jag var ute efter. Känslan som tog över och som jag älskade efter att ha snott ett par gånger fungerade som en magnet.